Pretraga

Napokon sve na jednom mjestu: Aplikacije pomoću kojih možete pratiti sve serije i filmove koje gledate

A- A+

U vrijeme moderne tehnologije, postoji aplikacija ili program za apsolutno sve što vam padne na pamet. Vjerojatno se kroz život mučite s nekim manjim problemima, koje ni ne smatrate problemima – i onda nekad saznate da postoji aplikacija koja olakšava život. Odličan primjer jest praćenje serija i filmova koje ste pogledali.

netfliy binge serija

Ilustracija: Unsplash; Ron Lach

Živimo u trenutku u kojem je najbitnije ono što se vidi – nećemo čitati preduge knjige, nećemo čak ni slušati pjesme koje traju dugo. Ali zato bez problema možemo prosjediti i do deset sati dnevno pred laptopom, bingewatchajući omiljenu seriju, ili gledajući maraton filmova. Zanimljivo je kako to naš mozak funkcionira, u svakom slučaju.

Ipak, u toj masi filmova i serija koje gledamo i pratimo, nekad je zaista jednostavno… pogubiti se. Pogotovo zato što sigurno ne gledate sve na jednom mjestu. Iako je Netflix zaista odličan i ima široku ponudu, uvijek se nađe barem jedna stvar koju ipak tamo ne možete pogledati. Bilo da je u pitanju epizoda NCIS-a ili Uvoda u anatomiju – morat ćete to potražiti negdje drugdje.

I dok je drugi par rukava to što nam je postalo jako naporno gledati stvari negdje van streaming servisa (što je ustvari odlično), istina je da je teško pratiti kada se što događa. Ne u stilu radnje serije, već mislimo na datume izlaska novih epizoda i novih sezona. A ne želite da vam se dogodi na naletite na ogroman spoiler, dok skrolate društvenim mrežama. Stoga, preuzmite jednu od sljedećih aplikacija.

Izdvojeni članak
netflix televizija

Jednog će dana biti klasici: Najbolje originalne serije Netflixa koje morate pogledati

TV Time

Ovo je vjerojatno najpopularnija aplikacija za ovu potrebu – s jednostavnim i preglednim sučeljem, možete pratiti serije koje trenutno gledate, ali i provjeriti kada dolaze nove sezone. Možete označiti koje ste sve epizode pogledali, ali i filmove koje gledate, bilo one hollywoodske ili bollywoodske. Možete ostavljati komentare o filmovima i epizodama, ali i pratiti što vaši prijatelji gledaju.

Super je i to što možete dobivati obavijesti putem maila o novim serijama i kada izađe koja epizoda. Zanimljiva je i opcija zahvaljujući kojoj možete dobiti personalizirane preporuke, također putem maila. Možete ju preuzeti i na Android i na iOS uređaje.

Hobi

S ovom aplikacijom možete pratiti samo serije, ali radi i na Android telefonima, kao i na iOS-u. Dobivat ćete obavijesti o novim epizodama pojedinih serija – kada izlazi koja epizoda i kada počinje nova sezona. Posebno je ‘korisna’ značajka pomoću koje možete vidjeti statistiku, odnosno što gledate i kakve su vam općenito navike.

Postoji besplatna verzija, ali i ona premium. U premium načinu aplikaciju možete istovremeno koristiti na nekoliko uređaja istovremeno, možete si prilagoditi obavijesti i vidjeti naprednu statistiku. Ipak, čak i da koristite samo besplatnu verziju, i dalje ćete moći podosta uživati.

Watcht

Ovu aplikaciju možete koristiti na iOS uređajima, a dopušta vam da pratite i serije i filmove. Možete osim toga i pretraživati serije po žanrovima, ali i provjeriti na kojem streaming servisu što možete gledati – i da uzet će u obzir i vašu lokaciju. Unutar aplikacije se nalazi i kalendar, koji vam dopušta postavljanje podsjetnika za gledanje serija.

SeriesGuide

Ovu aplikaciju možete preuzeti na svim Android uređajima, a zanimljivo je i to što možete sve sinkronizirati s Trakt računom, pa na jednom mjestu imate watchlistu i kolekcije. Postoje i tablica za statistiku, u kojoj možete vidjeti koliko ste sati proveli gledajući epizode, koliko ste epizoda pogledali i tako dalje. Veliki je plus i to što nema reklama, ali možete platiti premium i dobiti još xy pogodnosti.

JustWatch

Ono što ovu aplikaciju čini odličnom jest to što možete pretraživati serije po streaming servisima koje koristite, i to po velikom broju njih – znači ne samo Netflix ili Amazon Prime Video. Na početnoj stranici možete pogledati što i ostali gledaju, uzimajući u obzir žanrove koje ste si odabrali na početku korištenja. Također, možete ju koristiti i na Android uređajima, i na iOS.