Pretraga

Ne možete pobjeći od krindža: Stvari u kojima (skoro) uživamo

A- A+

Nekada davno, u slobodno vrijeme se pokušavalo na što više načina raditi na sebi. Odlazilo se na treninge kako bi poboljšali fizičko stanje, čitale su se knjige kako bi se razvijale nove ideje i gledali su se filmovi kako bi se uživalo u ljepoti. Danas, većinu slobodnog vremena provodimo…krindžajući.

foto: Pixabay

Krindž nije hrvatska riječ i ne piše se tako, ali koliko god se trudili, ne možemo joj pronaći hrvatsku verziju. Najbliže tome bismo došli s riječima ‘neugodno’, ‘neugodnjak’, ili ‘nezgodno’. Ali ‘krindž’… Krindž najbolje opisuje točno ono što volimo. Kada je nešto krindž, definitivno je u pitanju nešto što nije smiješno, i onda je upravo zbog toga smiješno.

Teško je objasniti humor mlađih generacija starijima, pa su velike šanse da neće svatko shvatiti poantu krindža. Ali možemo slobodno reći da je krindž obilježio našu generaciju. A možda je samo u pitanju činjenica da je danas granica između smiješnog i krindž tanja nego ikada i da ju ne vidimo svi istu – što je nekome krindž, drugoj osobi nije.

Što god vi mislili da je istina po tom pitanju, ne mijenja činjenicu da i vi uživate u konzumiranju krindž sadržaja. Iz nekog razloga, gledanje takvih stvari pruža utjehu i daje prostor za odmor. Vjerojatno volimo gledati te stvari jer se osjećamo i bolje o samima sebi (zbog čega se sada osjećamo gore). U svakom slučaju, postoji nekoliko najboljih stvari za krindž.

Izdvojeni članak

Dosta neugodno: Kako su psovke postale najčešće poštapalice?

YouTube vlogovi

YouTube je magično mjesto na Internetu gdje odjednom svi imaju nešto za reći, svi se razumiju u glazbu i sliku, svi znaju sve. I naravno, svi su toliko zanimljivi da jednostavno moraju pričati o sebi. Ne zato što to žele, već zato što osjećaju potrebu podijeliti svoje znanje sa svekolikim pučanstvom. Naravno, postoje i dobri vlogovi, ali većina…nisu.

Posebna razina radosti je kada naiđete na vlogove nekoga koga znate osobno. Čak ih ni ne morate baš znati, dovoljno je da je u pitanju osoba koju znate iz viđenja. Postoje oni za koje će vam biti drago ako se krenu probijati, ali velika većina je samo…krindž. Osim vlogova, često se dogodi tako i da se okušaju ljudi u pjevanju pa su obrade raznih pjesama uvijek popularne.

Loši filmovi

Postoje komedije koje volimo gledati zato što su zaista smiješne. Ali, kada je humor u pitanju, često se dogodi da se granica ukusa pređe i da više nije smiješno. Holivudske komedije sve više i više prelaze tu granicu, pa su onda scene riganja ili psovanja vrhunac humora. Likovi su pretvoreni u karikature, a priča je toliko apsurdna da ne može nikako proći.

Postoje dobri i kvalitetni filmovi, ali češće su u pitanju teške teme koje se ne daju prožvakati. Pa kad s ekipom planirate imati movie night, puno su veće šanse da ćete se odlučiti pogledati ‘komediju’ koja vam skoro vrijeđa inteligenciju, nego neki festivalski film. Čak i kad ste sami, nekad samo želite pustiti mozak na pašu.

Kritični članci

Koliko puta vam se dogodilo da skrolajući po Fejsu naletite na članak zbog kojeg ste doslovno fizički zakrindžali? Vjerojatno mali milijun. Nekad je teško procijeniti je li više krindž sam tekst, naslov ili slika s kojom su odlučili zaokružiti priču. Naravno, uopće vas ne krivimo ako biste i ovaj članak svrstali u ovu kategoriju krindža…