Pretraga

Nižu se reakcije na prvu epizodu Superpotjere: Jedan Krešin potez posebno je zasmetao gledateljima

A- A+

Ove nedjelje emitirana je prva epizoda novog HRT-ovog kviza Superpotjera. Ako je suditi po komentarima forumaša, novi kviz svidio se gledateljima, neki čak ističu kako im je i zanimljiviji od ‘obične’ Potjere. No, mnogima je zasmetala reakcija lovca Krešimira nakon što je na jedno od pitanja na koje je on namjeravao odgovoriti lovkinja Morana odgovorila pogrešno.

Super Potjera

HRT je započeo sa snimanjem kviza Super Potjera|foto: Renato Branđolica za HRT

Osim Potjere i kviza Tko želi biti milijunaš, HRT od ove nedjelje prikazuje još jedan kviz – Superpotjera. Dok u Potjeri četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, u Superpotjeri petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Pravila su takva da si u prvom djelu emisije natjecatelj osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom.

Zatim, pod uvjetom da je tijekom spomenute samostalne igre uspio osigurati određeni novčani iznos , natjecatelj u drugoj fazi igre nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu u igri protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca.

Dosta je pozitivnih reakcija

Ako je suditi po komentarima na forum.hr-u, dojmovi gledatelja nakon prve emisije poprilično su pozitivni.

– Nije loš kviz. Dinamično je uz sjajan studio. Obožavam kad natrpaju publikom. Jedva čekam da se dodatno ubrza s manje objašnjavanja pravila, a osobno bi skratio i upoznavanje. Dovoljno je par osnovnih info na početku i možda između pitanja i završne borbe za pare. Fine pare HRT dijeli ovdje, napisao je jedan gledatelj na forumu.

Zamjerku ima jedino oko grafike s ponuđenim sekundama, koja je ‘ružnjikava’ i smatra da bi je HRT mogao promijeniti.

– Jako dobro, brzo i dinamično. Pohvale lovcima, Sven se, izgleda, dobro uklopio. Priželjkujem malo više kamikaze natjecatelja poput Mislava. Budu li svi išli na sigurno, brzo će se razvodniti privlačnost ovog kviza. Sve u svemu, pun pogodak za prime time. Veselim se idućoj emisiji, piše drugi gledatelj.

Nekima zasmetala Krešina reakcija na jednom od pitanja

No, nekima od njih zasmetala je reakcija lovca Krešimira Sučevića Međerala na potez lovkinje Morane Zibar. U igri protiv trećeg natjecatelja lovci su morali odgovoriti na pitanje što je za Lusaku ono što je za Banjul Gambija. Morana je odgovorila Angola, no točan je odgovor bio Zambija, na što joj je Krešo ljutito joj rekao: ‘Pusti mene!.

– Krešina današnja reakcija, kao i neki ispadi na same sebe od Kotige i Morane samo pokazuju da lovci trenutno nemaju iskustva u timskom radu i imaju početničke greške. Onog trena kada nauče suzdržati negativne emocije, ispade prema sebi i kolegama postat će puno opasniji. Trenutno je za natjecatelje jako dobro, to što lovci nisu svjesni da ovakvim neprofesionalnim ispadima samo štete timu lovaca jer ih sve izbacuje iz koncentracije i unosi negativnu tenziju. Lovci nakon snimanja trebaju reći jedan drugome što ih ide, za vrijeme snimanja sigurno neće poslati poruku koju žele već će samo destabilizirati tim i napraviti veću štetu od jednog netočnog odgovora kolege, napisao je jedan gledatelj na forum.hr-u.

Ipak, neki im gledatelji to nisu uzeli za zlo, kažu, sigurni su da to lovci nakon emisije provuku kroz ‘zezanciju’ i da su upravo ovakve situacije ono što emisiju čini zanimljivom. Reagirao je i sam lovac Krešo, a njegovu reakciju prenio je Jutarnji list.

– Prijavili smo se istovremeno, njoj je uhvatilo prijavu (ja sam čekao da budem siguran da razumijem pitanje). Reakcija je univerzalna kod svih nas kada se netko prijavi na pitanje na koje znaš odgovor i odgovori ga krivo. Bit će toga još u predstojećim emisijama. Kao i pljeskanja kada netko izvuče odgovor koji drugi ne znaju. Inače imamo dogovor da u svakom području odgovara onaj koji je najjači, a za zemljopis smo to Mladen i ja. Moja reakcija je otprilike kao sinoćnje Perišićevo pičkaranje Kramarića jer mu nije dodao dok je bio u savršenoj prilici za gol. Ili recimo kada je Filip Zubčić pred par godina opsovao onog lika koji mu je pretrčao preko staze. Tko nije iskusio tu navalu adrenalina i fokusiranost na cilj teško može razumjeti reakciju prema onome tko te u tom času od njega odvoji. Ali nema zle krvi, to je sve u žaru igre, a ne nekakvo dugoročno zamjeranje, napisao je Sučević Međeral, prenosi Jutarnji list.