Pretraga

HRT počeo snimati novi kviz Super Potjera: Poznato i kada izlazi prva epizoda

A- A+

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ove je srijede počela sa snimanjem svog novog kviza Super Potjera. U ovom kvizu koncept je obrnut – natjecatelj će igrati protiv već dobro poznata četiri lovca kojima se pridružuje i peti, Sven Marcelić iz Zadra. Prva epizoda emitirat će se 26. ožujka.

S Prisavlja stižu dobra vijesti za ljubitelje TV kvizova. HRT je započeo sa snimanjem novog kviza pod nazivom Super Potjera, čiju ćemo prvu epizodu gledati 26. ožujka na Prvom programu u 20:15 sati.

Kako stoji u priopćenju Hrvatske radiotelevizije, i kviz Super Potjera vodit će Joško Lokas, a rađen je po inačici Beat The Chasers. U kvizu Super Potjera natjecatelj igra protiv pet lovaca: Morane Zibar, Krešimira Sučevića Međerala, Deana Kotige i Mladena Vukorepe, a poznatoj ekipi lovaca pridružio se i Sven Marcelić iz Zadra. On je natjecatelj kojeg smo gledali na Silvestrovo, u specijalnoj emisiji Potjere, a u rujni prošle godine u jednoj od epizoda sam je prikupio 22 koraka prednosti i kući ponio vrtoglavih 115.000 kuna.

U kvizu Super Potjera petero lovaca protiv jednog natjecatelja

– Koncept kviza je varijanta obrnute Potjere; u Potjeri četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu, rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković, objašnjavajući koncept novog kviza.

Dodaje kako će novi kviz sigurno naići na veliko zanimanje gledatelja.

– Ovo je večernja varijanta, s publikom u studiju, većim novčanim iznosima, i grandioznijom scenom, emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika, dodaje Grković.

Izdvojeni članak

Koliko često lovci u Potjeri gube? Profesor i jedan od najboljih natjecatelja ima zanimljivu analizu

Lovkinja Morana Zibar: ‘Koliko god volimo Potjeru i uvijek smo ‘nabrijani’

Joško Lokas kaže kako je lijepo je raditi pred publikom, u najvećem studiju HRT-a.

– Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija Potjere, riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao kao što ekipa radi već 10 sezona, rekao je Lokas neposredno uoči početka snimanja.

Lovkinja Morana Zibar rekla je kako se osjeća vrlo uzbuđeno i motivirano u novoj ulozi u kviz Super Potjera.

– Koliko god volimo Potjeru i uvijek smo ‘nabrijani’, ovo je nešto još veće, novije i posebnije. Lijepo je što možemo osjetiti čari timskog rada, rekla je.

Novi lovac Sven Marcelić dodaje kako je format dinamičan, posebno finalna potjera.

– I mi lovci moramo se izboriti za svoju priliku da kažemo točan odgovor, a moramo hvatati i sat, što će svakako ubrzati igru, rekao je.