Pretraga

Na Novom Zelandu ori se ‘Nije u šoldima sve’: Nećete ostati ravnodušni na klapu Samoanaca koja strastveno navija za Hrvatsku

A- A+

Klapsko pjevanje, karakteristično za našu Dalmaciju, udomaćilo se na Novom Zelandu! Klapa Samoana iz Aucklanda, sastavljena od entuzijastičnih Samoanaca, poslala je podršku uoči finala nogometnoj reprezentaciji Hrvatske otpjevavši bez greške njihovu omiljenu slavljeničku – ‘Nije u šoldima sve’.  I prijašnje uspjehe Hrvatske na SP-u ova je neobična klapa slavila na ulicama Aucklanda – naravno, pjevajući klapske pjesme.

Christian i Austin iz Klape Samoane s Novog Zelanda oduševit će vas izvedbom omiljene naših Vatrenih – Nije u šoldima sve! | Screenshot: Facebook

– Dobra večer dobri ljudi! Mi smo Christian i Austin iz Klape Samoane i želimo reći… Nismo Hrvati, mi smo Samoanci, mi smo ful Samoanci, ali nadamo se da ovaj vikend, mi ćemo svi biti jedna obitelj. Svi jedna obitelj ovaj vikend, podržavamo našu drugu domovinu Hrvatsku, naša Hrvatska! I samo želimo reći našim dečkima, našim Vatrenima, let’s go boys!, započinju svoj video Christian i Austin iz Klape Samoane s Novog Zelanda.

Dečki se voze u autu, s razvijenom hrvatskom zastavom na stražnjem sjedalu i nakon uvoda i podrške Vatrenima, maestralno pjevaju njihovu omiljenu ‘Nije u šoldima sve’. Nećemo vam kvariti doživljaj, jednostavno, poslušajte!

I dosadašnje uspjehe Vatrenih na SP-u slavili su izvedbama klapskih pjesama na ulicama Aucklanda, pa su tako ulazak u finale, nakon utakmice s Englezima, proslavili s ‘Da te mogu pismom zvati’!

Inače, Klapa Samoana 2013. godine prvi je put bila na turneji u Hrvatskoj, gdje su s oduševljenjem prihvaćeni i pozdravljeni. Nakon toga, i na Novom Zelandu postali su popularni, uz brojne obožavatelje klapskog pjevanja Samoanaca. 2015. ponovno su posjetili Hrvatsku, a tada su iz Ministarstva kulture primili priznanje za promociju hrvatskog naslijeđa, a u gradiću Zagvozdu jedan je trg po njima dobio ime.

Poslušajte još jednu njihovu izvedbu prilikom proslave ulaska u finale SP-a naše reprezentacije!