Pretraga

Oprez kad ste na Skypeu – hara novi trojanac

A- A+

Skype pod zadnje ima problema s novim virusom koji preuzima kontrolu na računalom, te može ukrasti šifre za društvene mreže. Nakon što to učini, od korisnika traži otkupninu. Ukoliko dobijete link naziva ‘lol is thisyournew profile pic?’ ne klikćite na njega jer sadrži link na ZIP datoteku koja sadrži ovaj opasan malware.

Dok na Skype-u komuniciraš s nekim, postoji velika opasnost da ćeš,
ukoliko ne budeš oprezan pokupiti virus koji može preuzeti kontrolu nad
tvojim računalom, a time i ukrasti podakte i lozinke za društvene mreže
kojima se koristiš.


Izdvojeni članak

Skidanjem datoteka torrentima lako zaradite vrlo opasne viruse

Trojanac se automatski skida na računalo i prijeti brisanjem podataka

Link naziva ‘lol is thisyournew profile pic?’ sadrži ZIP datoteku u kojoj se nalazi trojanski virus koji napada tvoje računalo. Ta se datoteta automatski skida na računalo, što znači da nakon što klikneš na link povratka nema.

Nakon što virus u potpunosti preuzme kontrolu nad računalom i podacima, prijeti s brisanjem istih. Kako ipak do toga ne bi došlo, od korisnika se traže otkupnina od dvjesto dolara, odnosno otprilike tisuću i dvjesto kuna.

Izdvojeni članak

Jedno korištenje torrenta i evidentira vas tvrtka za praćenje

Da bi stvar bila još ozbiljnija, virus u pozadini u isto vrijeme koristi računalo kao generator klikova za plaćene oglase, omogućavajući hakerima pristup korisničkim računima za Facebook, Twitter, Google, PayPal, eBay i brojne druge servise.

U opasnosti od napada su sva računala sa Windows operativnim sustavom, a poruke se mogu naći na brojim jezicima. 

Postoji rješenje

Kako bi izbjegao napad ovog opasnog virusa, ne klikaj na linkove koji dolaze i od poznatih osoba, jer ne znaš u kojem je stanju njihovo računalo. Također, ne bi bilo loše obnoviti anitivirusne sisteme u svom računalu.

Ako si ipak postao žrtva ovog malware-a, svoj problem možeš pokušati riješiti ovdje http://www.fixpcyourself.com/lol-is-this-your-new-profile-pic-skype-malware/.