Pretraga

Ovaj će školski bend svirati na Trumpovoj inauguraciji: Troškove snose sami

A- A+

Na popisu izvođača današnje velike inauguracijske ceremonije koji se do posljednjeg trenutka mijenjao iz minute u minutu, našao se i američki školski bend iz Louisiane. I dok su mnogi pjevači odbili sudjelovati na inauguraciji Donalda Trumpa, WMHS Rebel Band s oduševljenjem je prihvatio poziv za nastup koji će im zauvijek ostati u sjećanju, što zbog činjenice da će njihov performans vidjeti tisuće ljudi, a što zbog toga što su sami skupili novce za odlazak u Washington.

Foto: youtube, screenshot

Izdvojeni članak

Vjerovali ili ne, Trumpova predsjednička kampanja u važnom okrugu povjerena je dečku od 12 godina

Bend iz West Monroe High School broji preko dvjesto članova, a njihovi performansi obično se izvode na sportskim danima njihove srednje škole. Poziv da budu dio velike parade svakako nisu htjeli odbiti, no u svega nekoliko mjeseci trebalo je skupiti izdašna financijska sredstva za put. Zahvaljujući donacijskoj kampanji i Trumpovim pristašama diljem zemlje učenici su zadovoljno krenuli na put dug 24 sata.

Kako bi sudjelovali na inauguraciji vrijednoj 200 milijuna dolara, skupina talentiranih glazbenika za ovaj su dan novac za troškove puta skupljali su sami putem donacija. Očekivani iznos donacija, srednjoškolci su procijenili na 75.000 dolara, a sve dok njihov ravnatelj nije gostovao u jednoj televizijskoj emisiji bend je uspio skupiti oko 50.000 dolara da bi konačni iznos koji su skupili do trenutka kad su krenuli na put podiga se na nevjerojatnih 333.000 dolara u čemu su najveći dio vjerojatno uplatili Trumpovi simpatizeri. 

– Vrlo smo uzbuđeni. Sudjelovat ćemo na povijesnom trenutku inauguracije američkog predsjednika. O tome će pisati knjige i moje će ime zajedno s ostatkom benda biti upisano u povijesne dokumente, kazao je netom prije puta član benda za knoe.com. 

Donacijska kampanja trajala je 22 dana, jednako koliko su i spremali svoju glazbenu točku.