Pretraga

Ovo je trenutno 100 najboljih mobilnih aplikacija na svijetu

A- A+

Aplikacija je najkraće rečeno promjenjivi program namijenjen za izvršavanje određenog zadatka. Sve je veća potreba za njima budući da se čitav sustav funkcioniranja pametnih telefona bazira na aplikacijama. Evo kojih je najboljih 100, među milijun i 300 tisuća njih u Apple’s App Storeu, odnosno Google’s Play Storeu.

Kako se čitav sustav funkcioniranja pametnih telefona bazira na radu aplikacija, sve smo zainteresiraniji za to koje su kvalitetne i pružaju razne mogućnosti, a koje to nisu. Američki portal Business Insider analizirao je preko milijun i 300 tisuća aplikacija na Google’s Play Storeu i Apple’s App Storeu te utvrdio najboljih 100.

Podijelili su ih u 11 područja, odnosno produktivnost, novosti/čitanje, društvene mreže, zabava, video igre, fitness/zdravlje/hrana, sport, foto/video, šoping, putovanja, korisnost/izvršavanje obveza/vodiči.

Mi ćemo iz svake izdvojiti po jednu, a na ovom linku pogledajte ostalih 89.

Izdvojeni članak

Aplikacije koje bi svaki brucoš trebao skinuti

Produktivnost

Humin – Ova aplikacija detaljno pamti kako i gdje ste upoznali pojedinu osobu. Stoga se vi možete fokusirati na trenutnu situaciju, umjesto da sami pamtite sve potankosti o nekome, koga ćete možda trebati u bližoj ili daljnjoj budućnosti.

Sve što trebate je broj mobitela osobe, a Humin ostalo odrađuje sam. Dostupna je samo za iOS, ali je besplatna.

Novosti/čitanje

Yahoo News Digest – Aplikacija vam šalje dva puta dnevno pregled 7-10 popularnih članaka svakog dana – jednom ujutro i jednom navečer. Aplikacija obuhvaća mnoštvo izvora tako da nećete upasti u jednoumlje i jednu perspektivu.

Ne košta ništa, a dostupna je za iOS i Android.

Društvene mreže

Ovdje vjerojatno i sami znate što je to najbolje što se nudi, ali evo izdvojimo WhatsApp. Dostupna je besplatno na sve tri najutjecajnija mobilna operativna sustava, a uistinu je najbolja aplikacija za slanje besplatnih poruka. Ranije ove godine ga je WhatsApp otkupio Facebook za 19 milijardi dolara.

Izdvojeni članak

Smartphone aplikacija otkriva stres i mentalno zdravlje kod studenata

Zabava

Da ne spominjemo YouTube pa ni SoundCloud koji se nalaze na ljestvici, a dobro su poznate, navedimo Pandora aplikaciju. Putem nje moguće je na bazi više od 400 kriterija, kao što su žanr, bend, nasumična pjesma, napraviti svoju glazbenu ljestvicu.

Možete s druge strane, postaviti redoslijed bez kriterija i na taj način što je novo u ponudi na glazbenoj sceni te se upoznavati s nepoznatim žanrovima. Aplikacija s mnoštvom reklama, kolačića i sličnog dostupna je besplatno na sve tri glavna operativna sustava, a preminum verzija s visokom kvalitetom slike i zvuka je pet dolara mjesečno.

Video igre

Među deset igara koje su ili preskupe ili dostupne samo za iOS, pronašli smo jednu prihvatljiviju i jeftiniju. Točnije za Android besplatnu, a za iOS košta 3,99 dolara.

Radi se o nagrađivanom Badlandu, odnosno akcijsko-pustolovnoj igri koja ima 80 levela za single player. Vrhunska grafika, koja pojačava dojam kada idete kroz različita jeziva područja i ubijate nemani, zasigurno su dovoljan razlog da je zaigrate.

Zdravlje/fitness/hrana

MapMyRide – Ova se aplikacija koristi GPS-om telefona te uz pomoć njega utvrđuje koju ste udaljenost prešli na biciklu, koliko ste otopili kalorija te kolika vam je prosječna, najveća i najmanja brzina. Besplatna je i dostupna za Android i iOS.

Sport

120 Sports – Ako ste zainteresirani za sport, a htjeli biste povremeno odlutati od vijesti u nekoliko najpopularnijih, ovo je prava aplikacija za vas. Sadrži komentare stručnjaka u mnoštvu sportova, izravne prijenose i uključenja, kao i najzanimljivije detalje s derbi susreta. Besplatna je i dostupna za Android i iOS.

Izdvojeni članak

Ovo su najkontroverznije aplikacije koje postoje

Foto/video

Camera+ – Ova aplikacija ima tri fokus modaliteta, ručnu postavku za idealno podešenu svjetlost i niz drugih filtera za fotografije. Dostupna je za Android i iOS, a košta 1,99 dolara.

Šoping

eBay – Ova platforma, odnosno aplikacija na kojoj se nalazi još uvijek je najbolja za kupnju najrazličitijih stvari. Što je također važno besplatna je te dostupna za najutjecajnija dva operativna sustava – Android i iOS.

Putovanja

TripAdvisor – izvrsna je aplikacija putem koje možete provjeriti najbolje ponude za putovanja diljem Globusa. TripAdvisor uključuje i informacije poput koji su najbolji restorani, hoteli i mjesta za noćni izlazak na pojedinom odredištu. Besplatna je i dostupna za Android, iOS te Windows Phone.

Korist/izvršenje obveze/vodiči kroz poslove

Level Money – Ova aplikacija zapravo vam pomaže u upravljanju financijama putem vašeg bankovnog računa. Dakle ona će vam reći kolika vam je prosječna dnevna potrošnja, koliko bi trebali trošiti dnevno da ne dođete u probleme s novcem i slične zanimljive i korisne podatke.

Ne košta ništa, a mogu je instalirati posjednici Android i iOS sustava.