Pretraga

Ovu smo pjesmu najčešće slušali u prošlom mjesecu

A- A+

Tijekom 30 dana mjeseca studenog, u Hrvatskoj se najviše slušao novi hit grupe Parni Valjak – ‘Opet se smijem’. Pokazuju to podaci Hr top 40, odnosno jedine sveobuhvatne ljestvice radijskog emitiranja, a koju svakotjedno objavljuje Hrvatska diskografska udruga. Na pet ljestvica koje su zakvačile studeni, spomenuta pjesma Opet se smijem, bila je četiri puta na čelu te još jednom na drugom mjestu. 

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Inače za formiranje Hr top 40, HDU prikuplja podatke o emitiranju s više od 130 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radio postaja.

Izdvojeni članak

Trideseti video prešao milijardu pogleda na YouTubeu: Riječ je o pjesmi iz 2013.

Odmah u prvom tjednu dospjeli na vrh

Članovi Parnog valjka su imali zbilja izvrsne razloge opet se smijati. Taj njihov novi hit odmah je u prvom tjednu ulaska na Hr top 40, dospio na prvo mjesto, što se jako rijetko događa.

Nakon što je zasjeo na tron, hit Parnog valjka tamo je ostao i u naredna četiri tjedna, da bi ga od tamo prošli tjedan svrgnula Ninina pjesma ‘Dani i godine’. Ta je pjesma svojim dugotrajnim visokim plasmanima, kao i popularnošću na ostalim audio-vizualnim medijima, najvjerojatnije osigurala i Porina za pjesmu godine.

Dovoljno o popularnosti pjesme Dani i godine govori podatak da je nakon pola godine od izlaska pjesme, u prošlom tjednu opet dospjela na prvo mjesto Hr top 40. Premda važno je istaknuti da je i u međuvremenu ovaj hit stalno boravio u vrhu liste najemitiranijih pjesama.

Kada je pak riječ o Parnom valjku i njihovom hitu Opet se smijem, treba reći da je još veću ekspanziju pjesme vjerojatno onemogućila okolnost da za novu pjesmu zagrebački rock sastav, ni nakon mjesec i pol dana, još uvijek nema videospot.

Izdvojeni članak

Ovo je najslušanija pjesma u Hrvatskoj tijekom listopada

Šarolik glazbeni ukus Hrvata

Da Hrvati imaju raznolik glazbeni ukus, obzirom na područje u kojem žive, svjedoče podaci s regionalnih ljestvica radijskog emitiranja.

Tako je primjerice u prošlom tjednu Parni Valjak bio na prvim mjestima u Slavoniji, Zagorju i Središnjoj Hrvatskoj, Neno Belan broj jedan u Dalmaciji, Jinx feat. Davor Gobac u Gradu Zagrebu, dok je Nini Badrić za ukupno čelno mjesto, bila dovoljna najveća slušanost u Istri i Primorju.

Najveći skok na Hr top 40 u prošlom je tjednu zabilježila Natali Dizdar. Ona se sa svojom pjesmom Mjesto za jedno, s 30. popela na peto mjesto, dok je nova Massimova pjesma ‘1000 ljudi’ imala ulaz odmah na četvrto mjesto.

Obzirom da smo već dijelili s vama Opet se smijem, a i Dane i godine više puta, sada ispod teksta poslušajte pjesmu koja je treća prema plasmanima na Hr top 40 u studenom – Neno Belan i ‘Sanjaj’