Pretraga

Od vrtića sluša Akija, bila je počasni gost na svakom koncertu, a sad se morala oprostiti od njega

A- A+

Posljednji put ispratili smo Akija Rahimovskog, legendarnog frontmena Parnog Valjka. I dok je svima koji su odrastali na njegovoj glazbi bilo teški reći ‘zbogom’, njoj je bilo ipak nešto teže. Matea je od vrtićke dobi zaljubljena u Akijev glas, od osme ga prati na svim koncertima, počasni je gost i nikad ne propušta kada svira Parni Valjak. Kada ga je zadnji put vidjela na koncertu, rekao je – vidimo se. Nakon toga je čula da je preminuo.

aki rahimovski

Foto: Youtube screenshot; HRT Glazba

Aleksandar ‘Aki’ Rahimovski, jedan od najpoznatijih rock vokala i frontmen Parnog Valjka, posljednji je put ispraćen na Mirogoju. Njegov glas od sada ćemo slušati samo na snimkama brojnih koncerata, u arhivama i studijskim verzijama albuma, ali uživo – više nikad.

I premda nas to sve, koji smo živjeli i odrastali na pjesmama Parnog Valjka, pogađa, jednu obožavateljicu je to posebno rastužilu jer ona i Aki imaju baš nesvakidašnju priču. Matea Krajačić godinama nije propustila nijedan Akijev koncert. I ne samo to, na svakom je, zajedno sa svojom obitelji, bila počasni gost, donosi RTL.

Prvi je put Akijev glas čula, kazao je njen otac za RTL, kada je bila vrtićke dobi. Primijetili su je na snimkama, tražili su je, pa je s osam godina prvi put upoznala Akija. Od tada nije prestala ići na njegove koncerte. Na Zdencu života ispred zagrebačkog HNK za preminulog pjevača zapalila je lampion, i uz suze istaknula da joj je Aki značio – jako puno.

– On mi je rekao da je to Parni Valjak, ja sam mu rekla da mi je to jako lepo, priča kroz suze Mate o tome kada je prvi put čula Akijev glas.

Prvi put Akijev glas čula je kad je bila vrtićke dobi. Njezin tata, također glazbenik, često je slušao glazbu. Jedan se album Matei posebno svidio, a onda je godinama svog idola pratila po koncertima, kaže reporterka RTL-a. Zadnji su se put vidjeli u Varaždinu i Splitu.

– Svugdje je pisalo da je Aki umro, nisam mogla vjerovati. Da mu više nikada glasa neću čuti, rekla je Matea za RTL.