Pretraga

Petak u 20:00h: Najveći Facebook troll događaj u Hrvata

A- A+

Svašta se može izroditi na internetu, ali kada na izmišljeni Facebook event dolazak potvrdi 37.000 ljudi, a još ih je gotovo toliko pozvano, riječ je o prvoklasnom proizvodu. Naziv događaj je ‘Recimo ne marihuani i metal glazbi’, a organizator je ‘Božja ruka’. Mjesto radnje je izmišljena crkva u središtu Splita.

Foto: BOŽJA RUKA Facebook

Facebook stranica koja je organizirala događaja, Božja ruka, u svojem opisu piše ‘Obratite se za pomoć Božjoj Ruci, oslobodite se zlih demona i pronađite vječni mir. Pružamo utočište od nemilosrdnog duha vremena vama i vašoj obitelji’. Na prvu se čini kao o običnoj vjerskoj inicijativi, ali zapravo je riječ o trollanju istih u što se možete najbolje uvjeriti sami kada otvorite njihov Facebook page.

Kroz nekoliko objava dotaknuli su se utjecaja sotone kroz metal i rock glazbu te su u tom kontekstu spomenuli nekoliko glazbenika s domaće estrade koje bolje da ne spominjemo.

Foto: BOŽJA RUKA Facebook

– Dragi naši vjernici, u petak, 28.8.2015. na Peristilu u Splitu, crkva sv. Frane organizira javnu tribinu na temu

“RECIMO NE MARIHUANI I METAL GLAZBI”.  Gostovat će bivši metalci koji su samim čudom ozdravili i našli boga u sebi i s vama će podijelit svoje iskustvo dok su bili zarobljeni u tijelu sotone. Dolaze nam dva doktora iz Ottawe (Kanada) koji će održat tribinu o marihuani- zašto je ona štetna, koji su rizici, problem adolescenata, kako reći ključno NE, te će vam objasniti uzročno-posljedičnu vezu između metal glazbe i marihuane. Radujemo se vašem dolasku. Bog s vama, piše u opisu događaja na čiji je dolazak potvrdilo gotovo 40.000 ljudi.

Izdvojeni članak

Upoznajte pravog internetskog trola koji uživa u ponižavanju i vrijeđanju svih ostalih

Praktički po satu na događaju ima nekoliko objava pa se tako neki raspituju mogu li se riješiti sotone slušanjem Cece, a ostatak grupe ih savjetuje sa svojim promišljanjima o ideji.

– Ne znam za Cecu, ali meni je Bane Bojanić puno pomogao u najtežim trenutcima kad su me napadale metalike !!!, piše jedan koji je spašen od metal muzike.

Među dolaznicima najavljuje se molitva za Marka Perkovića Thompsona koji je na engleskoj Wikipediji smještaj u žanr ‘Progressive metal, Heavy metal i Symphonic metal’.

– Dragi naši vjernici i svi koji nas pratite, upravo smo u policijskoj postaji podnijeli zahtjev za održavanje javnog okupljanja na Peristilu, 28. Kolovoza u Splitu. Nadamo se vašem dolasku, Bog s vama, jedna od je posljednjih službenih objava, a nema druge nego pričekati petak i 20:00 da vidimo koliko ljudi će se odazvati pozivu.