Pretraga

U petak u Zagrebu prosvjeduju mladi: ‘I mi želimo živjeti i doseći starost’

A- A+

Nakon što je posljednji Globalni prosvjed za klimu održan u rujnud okupio oko sedam milijuna mladih u gradovima diljem svijeta, novi je najavljen za ovaj petak, 29. studenog. Prosvjed mladih za klimu organizira se i u Zagrebu.

Prosvjed za klimu u Zagrebu; Foto: Dora Kršul/srednja.hr

Ovoga petka mladi će ponovno upozoriti na brzorastuće klimatske promjene velikim Globalnim prosvjedom za klimu. Održat će se on u gradovima diljem planete, pa tako i u Zagrebu.

Izdvojeni članak

[Fotogalerija] Na učenički prosvjed za klimu u Zagrebu došao i pas te poručio: ‘Ne želim biti hot dog’

– Pokret mladih za klimu prije godinu dana pokrenula je mlada, tada 15-godišnja Greta Thurnberg.  Od tada, taj pokret dostigao je globalne razmjere. No nažalost, šume i dalje bivaju uništene, životinje gube svoje staništa, a mi se ne više toliko polako, već jako brzo krećemo gušiti u vlastitome smeću. I zato u petak, 29.11.2019., ponovno prosvjedujemo. Ponovno prosvjedujemo protiv onih koji i dalje ispred naše budućnosti stavljaju vlastitu zaradu. Protiv onih kojima nije bitno kako će društvo izgledati za 10 godina pa ga zato uništavaju radi lakog profita. Prosvjedujemo za one koji se za sebe ne mogu izboriti sami.  Također, prosvjedujemo i za nas same. Jer i mi želimo živjeti i doseći starost i da naša djeca ne moraju za nama čistiti naše pogreške. Pozovite sve koje znate, prijatelje, obitelj, kolege, mame, tate, bake, djedove, susjede, poznanike i nepoznanike, vrijeme je da se sadašnje generacije ujedine i bore za one buduće, poručili su organizatori.

Prosvjed započinje u 14 sati na Trgu sv. Marka. Najnovije informacije o događaju možete pratiti u Facebook eventu na ovoj poveznici, a fotogaleriju s prošlog prosvjeda u Zagrebu pogledajte na linku.