Pretraga

Pitali smo studente kako će provesti Valentinovo: Ispiti su pokvarili dosta planova

A- A+

Valentinovo je stiglo. Skupe ruže su rasprodane, čokolade u obliku srca uskoro će na popust, a restorani su svi prepuni. I ove smo godine upitali mlade parove kako će provesti Dan zaljubljenih i iako će ga većina na barem neki način obilježiti, ima onih koji ne skrivaju svoje nezadovoljstvo Valentinovom.

Foto: pixabay

Stigao je i taj, za neke dugo iščekivani, 14. veljače, poznatiji i kao Dan zaljubljenih. Dok za neke taj dan ne označava apsolutno ništa i pobuđuje velike razine cringeanja na sve lijepe porukice, ruže i slatkiše u obliku srca, za neke je taj dan vrlo važan.

Bilo kako bilo, odlučili smo provjeriti kako će mladi, zaljubljeni studenti provesti Valentinovo sa svojim boljim polovicama. Mišljenja su, kao i što se očekuje, poprilično podijeljena.

Izdvojeni članak

Last minute pokloni za Valentinovo bit će vam spas u zadnji čas: Ovo su naša četiri prijedloga

‘Na Valentinovo baš imam ispit’

– Na Valentinovo baš imam ispit na koji moram izaći, pa nakon toga moram čekati prijevoz iz Zagreba do doma, tako da ću dečka vidjeti samo navečer. Tad ću, pretpostavljam, biti preumorna za ikakve izlaske pa ćemo vjerojatno samo pogledati neki film i igrati PlayStation. Vjerojatno ćemo neki drugi dan otići na večeru, rekla nam je Anja s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Slično će Valentinovo imati i njena kolegica Marijeta. Nju su ispiti također ‘dohvatili’, ali ne samo za Valentinovo, već i za dan nakon. No, budući da živi s dečkom, naći će vremena da imaju zajedničku večeru, a možda će, kako kaže, popiti bocu vina.

– Nismo mi baš neki od Valentinova, ali volimo provesti taj dan zajedno. U ispitima sam cijelu veljaču praktički, pa tako i ovaj tjedan kad je Valentinovo, a dečko ima isto kaos na poslu. Ali, naći će se vremena da se to na neki skromni način obilježi, rekla nam je Marijeta.

‘Vremena za Valentinovo uvijek se nađe’

No, ima onih koji su sve riješili na faksu i Valentinovo im je u potpunosti slobodno. U takvoj je situaciji Martin s Ekonomskog fakulteta koji će sa svojom curom otići na romantičnu večeru, pa u kino, a za vikend će otići na neki izlet, no ne želi nam otkriti gdje.

– Vremena za Valentinovo se uvijek nađe. To je mojoj curi i meni poseban dan i svake ga godine slavimo. Budući da sam na diplomskom, riješio sam sve obaveze za semestar i mogu bez problema odvojiti vremena za proslavu. Ne mogu točno sve otkriti što ćemo raditi ako vidi ovaj tekst, ali evo reći ću da ćemo ići na večeru pa u kino, a za vikend negdje na izlet, govori nam Martin.

Izdvojeni članak
valentinovo srce ljubav

Ispovijesti brucošice: Ove godine sam prvi put singl za Valentinovo

Nema ništa za samce

Međutim, dok će prethodni sugovornici obilježiti Valentinovo barem na neki način, Ana s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu i njena kolegica Iva, smatraju da je taj dan zapravo nije Dan zaljubljenih već dan namijenjen prekomjernom trošenju novca zbog kojeg se samci nerijetko osjećaju – loše.

– Ja imam dečka već pet godina i nikad nismo zajedno proveli Valentinovo. Mnogi se čude kad im to kažem, ali to je jednostavno tako i to je naša stvar. Veza nam, usprkos tome, nikada nije bila bolja i nedavno smo se zajedno i uselili. Valentinovo je po mom mišljenju teška izmišljotina stvorena samo za trošenje novca na bespotrebne poklone i cvijeće koje neće izdržati ni tjedan dana. U vezi se treba darovati kad srce to osjeti, a ne kada kalendar to pokaže, napominje Ana.

Iva, s druge strane, dijeli isto mišljenje s Anom, ali se osvrnula na to kako se za Valentinovo samci loše osjećaju jer su sve reklame namijenjene parovima i zaljubljenima. Iz toga razloga u Kini postoji Dan samaca kojeg, ističe Iva, tamo uveliko obilježavaju i onda se to nekako ‘levelizira’.

– Gdje god da se okrenete cijelu veljaču, sve je namijenjeno parovima. Okej, nemam ništa protiv toga, ali tko misli na one koji ne mogu pronaći partnera i koji su već duže vrijeme sami. Zašto za njih nema nekih posebnih akcija ili ponuda u trgovinama? Uostalom, veća je šansa da će samac sebe počastiti nečim skupljim nego netko tko je u vezi, smatra Iva.