Pretraga

Pogledajte koja će sveučilišta odmjeriti snage na državnoj sportskoj završnici

A- A+

Tijekom petka i subote u Poreču će se održati UniSport finalsi, odnosno završnica državnih akademskih sportskih natjecanja. U osam sportova snage će odmjeriti 16 sveučilišta te veleučilišta. Prošle je godine apsolutno najtrofejnije bilo zagrebačko Sveučilište osvojivši 15 medalja, a koji su parovi u ovogodišnjoj borbi za državne akademske sportske naslove, pogledajte u prilogu.

Detalj s prošlogodišnjih UniSport finalsa/ foto:Ivan Božić srednja.hr

Danas u 21 sat, bit će otvorenje najmasovnijeg akademskog sportskog događaja u Hrvatskoj. Naime, u Poreču će gotovo tisuću studenata sa 16 sveučilišta i veleučilišta odlučiti o državnim naslovima u osam sportova.

Izdvojeni članak

Ovo su svi državni prvaci završnice akademskih sportskih natjecanja

Ti sportovi su futsal, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, tenis, stolni tenis i šah.

Za brojne studente sportaše bit će ovo završni test uoči nadolazećih Europskih sveučilišnih igara koje će se održati u Rijeci i Zagrebu od 12. do 25. srpnja.

Najviše će zlata odnosno njih devet, braniti studenti Sveučilišta u Zagrebu, a uz njih će na UniSport finalsima ove godine nastupiti i:

Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Rijeci

Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku

Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište Sjever

Sveučilište J. Dobrile u Puli

Veleučilište L. Ružička u Vukovaru

Veleučilište u Slavonskom Brodu

Veleučilište u Karlovcu

Tehničko veleučilišta Zagreb

Veleučilišta VERN’

Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta

Veleučilište Baltazar

Veleučilište u Šibeniku

Treba reći da su plasman na Europske sveučilišne igre izborili prošlogodišnji pobjednici (i domaćini, Zagreb ili Rijeka nap. a.), tako da će se rezultati s ove UniSport završnice vrednovati za neka naredna međunarodna akademska sportska natjecanja.

Dvoboji državne završnice će se u Poreču održati na ukupno četiri lokacije, a koji su parovi poluzavršnice te raspored odigravanja po pojedinim sportovima, pogledajte u priloženom dokumentu.

Raspored Unisport Hr Finalno by srednja.hr