Pretraga

Ovo su svi državni prvaci završnice akademskih sportskih natjecanja

A- A+

Poznati su svi pobjednici na državnoj završnici akademskih sportskih nadmetanja (UniSport finals) koja se 29. i 30. svibnja odigrala u Poreču. Kao i prošle godine, apsolutno najtrofejnije je zagrebačko Sveučilište koje je odnijelo ukupno 15 medalja. Ovo natjecanje je imalo dodatnu težinu, budući da su se pobjednici plasirali na Europske sveučilišne igre te će tako iduće godine u svojoj zemlji imati priliku osvojiti kontinentalnu medalju. Evo svih laureata.

Na državnoj završnici akademskih sportskih natjecanja koja se 29. i 30. svibnja odigrala u Poreču, najuspješnije je bilo zagrebačko sveučilište koje je odnijelo ukupno 15 medalja.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA] Zagrepčani i Riječani pucali čak 12 serija penala za prolazak u UniSport finale

U obje kategorije futsala, odbojke i odbojke na pijesku osvojili su sva, dakle šest zlatnih medalja. Studentice su zatim bile zlatne u košarci i rukometu, dečki još u stolnom tenisu.

Pet obračuna studenata iz Zagreba i Splita

Čak pet duela imali su Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu u borbi za medalje na UniSport finalsu. Bili su to futsal, košarka i odbojka u muškoj kategoriji te rukomet i košarka u ženskoj.

Splićani su uspjeli u tim dvobojima sjevera i juga izvući tek jednu pobjedu. Radilo se o košarci te su tako igrači iz Splita osvojili broncu. 

– Mi smo se nadali prvom mjestu, ali kada smo već izgubili u polufinalu odlučili smo dati sve od sebe i uzeti broncu. Nije nam bilo lako, pred kraj nam je ponestalo energije, bili smo cijeli krepani. Utakmica je bila jako gusta, mogla je otići na njihovu i na našu stranu.

Na samom kraju smo promašili i dva bacanja pa smo morali igrati produžetke u koje smo jako loše ušli. Nakon što su oni ušli u seriju činilo se kao da smo izgubili utakmicu, ali momci su se borili i na kraju smo uspjeli osvojiti medalju i ponoviti uspjeh od prošle godine, izjavio je kapetan košarkaške momčadi Sveučilišta u Splitu Dino Šipić.

S druge strane kolege iz Zagreba su se napobjeđivali. Toliko da je ove godine odlučeno da se ne dodjeljuje nagrada za najbolje sveučilište. U momčadskim sportovima studenti su odnijeli čak šest zlata.

Izdvojeni članak

Provjerite tko su svi sudionici državnih akademskih sportskih finala u Hrvatskoj

Osobito uvjerljivo, bez ikakve rezultatske neizvjesnosti bilo je u muškoj odbojci.

– Nakon prvog seta jučerašnje polufinalne utakmice nismo baš očekivali da ćemo uspjeti doći do zlata. Loše smo ušli u turnir i utakmicu, a uspjeli smo se probuditi tek krajem drugog seta.

Poslije tog preokreta sve je krenulo na bolje, a ulaskom u finale praktički je pitanje prvaka bilo riješeno jer je Split osjetno slabiji protivnik od Rijeke, izjavio je igrač Mladosti Krunoslav Strahija, koji je na UniSport Finalima igrao odbojku za Sveučilište u Zagrebu.

Izdvojeni članak

[Video] Pogledajte maestralne poene u finalu studentske završnice stolnog tenisa

Svi osvajači medalja u momčadskim sportovima na UniSport finalsu

Ponovimo još jednom da su pobjednici ove UniSport finals završnice time izborili i nastup na Europskim sveučilišnim igrama koje se u srpnju iduće godine održavaju u Zagrebu i Rijeci.

U galeriji pogledajte mnoštvo zanimljivih detalja s finalnog dana državne završnice akademskih sportskih nadmetanja. Evo svih osvajača medalja u momčadskim sportovima, a pojedinačne laureate pogledajte na ovom linku.

Osim toga pogledajte šokantni obrat u produžecima i delirij splitskih košarkaša nakon što su osvojili broncu protiv Sveučilišta u Zagrebu.

Futsal (M)

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Splitu

VERN

Futsal (Ž)

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Osijeku

Košarka (M)

Sveučilište u Rijeci

VERN

Sveučilište u Splitu

Košarka (Ž)

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Splitu

Sveučiište u Osijeku

Rukomet (M)

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Osijeku

Sveučilište u Rijeci

Rukomet (Ž)

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Rijeci

Odbojka (M)

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Splitu

Sveučilište u Rijeci

Odbojka (Ž)

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Osijeku

Sveučilište u Splitu