Pretraga

[Foto] Zagrepčani uvjerljivo do finala državnog sveučilišnog finala u odbojci na pijesku

A- A+

Jučer je na UniSport Finalsima u Poreču, završnici akademskih sportskih prvenstava odigran prvi dio turnira u odbojci na pijesku. Odbojkaši i odbojkašice Sveučilišta u Zagrebu izborili su finala u obje konkurencije.


Izdvojeni članak

Sportski grad razočarao: Splićanima tek dva finala na državnoj sveučilišnoj završnici

Branitelji naslova, odbojkaši Sveučilišta u Zagrebu, uvjerljivo su ušli u turnir. S Filipom Silićem, studentom Filozofskog fakulteta i Ivanom Đorđevićem, studentom Grafičkog fakulteta, inače rivalima u seniorskoj konkurenciji, porazgovarali smo nakon uvjerljive pobjede nad odbojkašima VERN-a.

– S Đoletom inače ne igram, igram s jednim drugim dečkom, ali smo nas dvojica prošlogodišnji prvaci, tako da smo ove godine imali direktan plasman na turnir. I ove smo godine prvi nositelji i nadamo se dobrom rezultatu. Prvo kolo protiv VERN-a dobili smo 2:0. Sljedeću utakmicu igramo protiv drugih nositelja, Nikše Dell’Orca i Marka Šimca iz Splita, koji su jako dobri. Oni su nam najveći rivali, rekao nam je Filip.

Filip je sa svojim partnerom državni prvak u seniorskoj konkurenciji. Dvoboj sa Splićanima bio je posebno zanimljiv jer Zagrepčanin Đorđević i Splićanin  Dell’Orco inače nastupaju zajedno i državni su viceprvaci.

– Dečki su jako dobri. Bit će to super tekma. Veselim se, najavio je susret Đorđević.

U Stvarno zanimljivoj utakmici, Splićani su Siliću i Đorđeviću uspjeli uzeti set, ali su ipak izgubili, tako da će za finale morati pobijediti Vukovarce. Polufinale, osim Zagrepčana, izborili su i odbojkaši riječkog Sveučilišta.

Sveučilište u Zagrebu finaliste ima i u ženskoj konkurenciji, gdje će se za finale boriti s boljima iz meča Sveučilišta Sjever i Sveučilišta Osijek. Polufinale su izborile i Riječanke, koje će protivnika dobiti u dvoboju odbojkašica Sveučilišta iz Splita i Pule.

Ostali članci iz Poreča:

Sportski grad razočarao: Splićanima tek dva finala na državnoj sveučilišnoj završnici

Vatrenim spektaklom studenti zagrijani za UniSport Finala

Ovo je bez konkurencije najveselija ekipa na držanim sveučilišnim finalima