Pretraga

Sportski grad razočarao: Splićanima tek dva finala na državnoj sveučilišnoj završnici

A- A+

Tijekom prvog dana završnice državnih akademskih sportskih natjecanja, doznali smo sve finaliste u momčadskim sportovima. Najviše razloga za nezadovoljstvo imaju studenti Sveučilišta u Splitu koji su imali sedam timova u ekipnim sportovima, a uspjeli su izboriti tek dva finalu, u muškom rukometu i ženskoj odbojci. Predstavnici Sveučilišta u Zagrebu imali su predstavnike u obje konurencije sva četiri sporta te su na kraju izborili najviše, odnosno šest finala.

Poslastica prvog dana UniSport finalsa igrala se u prvom polufinalnom duelu muškog futsala. Ogledali su se igrači Sveučilišta u Splitu i Veleučilište Baltazar. Na kraju su Zaprešićani na krilima maestralnih obrana golmana Anthonya Petra Kneževića pobijedili 5:4.

Izdvojeni članak

[FOTO+VIDEO] Vatrenim spektaklom studenti zagrijani za UniSport finala

Unatoč maestralnim obranama, Baltazarov golman ostao čvrsto na zemlji

– Bili su odlični i mi i oni. Vidi se da su protivnici iz Splita uigrani. Iako smo imali inicijativu, na kraju je bilo par stativa i jedva smo izvukli pobjedu.
Ja sam zeznuo par golova, ziceri su mi ušli, ali dobro pa smo danas imali i malo sreće, skromno je komentirao golman Veleučilišta Baltazar, koji je branio i u hrvatskim futsal prvoligašima poput Alumnusa te Futsal Dinama.

Razočarenje porazom nije mogao sakriti voditelj futsal ekipe Sveučilišta u Splitu Lukša Roje. Inače utakmicu je prijevremeno morao napustiti, budući da ga je sudac odstranio zbog prigovora.

– Što se tiče današnje utakmice, nema se puno za reći. Baltazar je zasluženo prošao u finale i čestitam im na tome. Previše je bilo promašenih paseva, previše promašenih šansi, što je Baltazar znalački iskoristio. Nismo uspjeli nametnuti svoju igru, oni svoju jesu, šta je tu je sada, komentirao nam je Lukša Roje.

Inače se u futsalu odigrava i državna sveučilišna liga, koja prethodni završnici. Obzirom da je Sveučilište u Splitu u toj ligi ove godine bilo na prvom mjestu, tuga je time bila veća.

– Veliko razočarenje. Praktički smo suvereno prošli kroz Unisport ligu sa šest pobjeda i jednim neriješenim rezultatom. Sada je došla ta neka crna rupa, jednostavno, pokušali smo sve, ali lopta Nije htjela, kako bi rekao Kemal Monteno, pjesnički je završio svoje izlaganje voditelj futsal ekipe iz Splita.  

Izdvojeni članak

[FOTO] Ovo je bez konkurencije najveselija ekipa na državnim sveučilišnim finalima

Studentima Sveučilišta u Zagrebu šest finala, Riječanima četiri

U momčadskim sportovima sutra ćemo doznati sve akademske državne prvake. Kao što smo spomenuli, najviše će finala imati Sveučilište u Zagrebu, odnosno šest njih, dok su na drugom mjestu studenti iz Rijeke, koji su izborili četiri finala.

Ovo su svi finalni dueli, koji će se odigravati sutra u dvorani Žatika u Poreču:

Odbojka, Muški

Zagreb: Rijeka

Odbojka, Žene

Split – Rijeka

Rukomet, Muški

Rijeka : Split

Rukomet, Žene

Zagreb : Rijeka

Futsal, Muški

Baltazar : Zagreb

Futsal, Žene

Osijek : Zagreb

Košarka, Muški

Vern : Zagreb

Košarka, Žene 

Zagreb : Osijek