Pretraga

Pogledajte što Google skriva od vas

A- A+

Google je svojim kartama omogućio pregled svake ulice, stana ili kuće, ali postoji nekoliko tajnih lokacija kojima je pristup onemogućen. Netko ne želi da vidimo jezero Baker, Mazdinu stazu ili ulice Sjeverne Koreje.

Kartama, fotografijama i snimkama Google je omogućio pregled cijele planete, ali su ipak neka mjesta cenzurirana. Tajanstvena područja su vojna postrojenja i lokacije koje su bitne za sigurnost pojedinih zemalja, ali i potpuno nevažne oblasti na kojima se nalaze obične ograde.

Neke su osobe odlučile provjeriti što se nalazi na nekim tajanstvenim lokacijama i nisu našle ništa neobično ili vrijedno cenzuriranja.

www.techgenie.com

Na Google mapsu je, iz nepoznatog razloga, cenzurirana Mazdina staza za utrkivanje u Kaliforniji. Prekirvena je bijelom bojom, iako je riječ o najobičnijoj cesti za brze automobile.

Google ne želi da vidimo jezero Baker u sjevernoj Kanadi pa ga je na karti zacrnjeno.

Jedina zemlja kojoj je u cijelosti onemogućen pogled je Sjeverna Koreja. Na Google mapsu nećete naći ceste, ulice ili bilo koji drugi identifikacijski detalj. Jedino što možete pogledati je snimka iz svemira na toj lokaciji.

Mjesto u blizini granice između Washingtona i Oregona je također cenzurirano, a jedino što se tamo nalazi je ograda i neoznačeni ulaz.