Pretraga

Pojačajte zvuk na mobitelu bez troškova

A- A+

Ukoliko imate smartphone može biti da ste od onih sretnika kojima je reprodukcija zvuka dovoljno kvalitetna i glasna. Često se ipak dogodi da je reprodukcija zvuka pretiha i loša, stoga nudimo par jednostavnih ‘uradi sam’ rješenja za taj problem.

Bilo da glazbu slušate kod kuće, pod pauzom, ili na klupici s društvom, vjerojatno vam je bitno da zvuk bude dovoljno glasan i kvalitetan. Više nitko ne nosi kazetofone po vani, a i mp3 uređaji više se ne prodaju toliko, budući da svaki bolji mobitel ima opciju reprodukcije zvuka. Iako mobiteli nisu namijenjeni za puštanje muzike, većina nas ih koristi između ostalog i za to. Neki pametni telefoni imaju ‘problem’ lošeg ili previše tihog zvuka. Srećom, postoje rješenja za taj peh.

Izdvojeni članak

Pet bizarnih smartphone aplikacija

Priručni zvučnici od papirnatih čaša

Možda će izgledati smiješno, no ekipa Lifehackera tvrdi kako je ovo dosta dobar, a jeftin trik za poboljšavanje kvalitete zvuka. Sve što je potrebno su dvije plastične čaše, kroz čije dno se provuku slušalice. Te čaše daju stereo zvuk, koji je nešto tiši, ali kvalitetniji. Ovaj sistem preporučuje se ukoliko se glazba sluša u tišoj prostoriji. Ne preporučuje se ako ne želite da vam se ljudi okolo smiju.

Keramička šalica

Idealno za slušanje glazbe na otvorenom. Kako bi dobili oštriji i kvalitetniji zvuk, samo ubacite telefon u keramičku šalicu. Naravno, praznu.

Rola toaletnog papira

Ne treba vam cijela rola papira, već samo kartonski dio koji ostane kad se papir potroši. Dovoljno je kartonski dio staviti na pametni telefon tako da prekriva zvučnik.

Izdvojeni članak

Smartphone aplikacija koja je neočekivano nadmašila sve ostale

Lijevak od papira

Što veći papir, to bolji zvuk. Omotajte list papira oko smartphonea tako da se širi van poput lijevka. Ova tehnika omogućuje jači i čišči zvuk.

Keramička zdjelica

Ovo je rješenje još bolje od keramičke šalice, jer se zvuk odbija od stranica zdjelice pri čemu je reprodukcija zvuka bolja. Što je zdjelica dublja, glazba će se jače čuti.

Kartonski zvučnik

Odrežite komad kutije i oblikujte ga poput ljevka. Rezultat koji se dobije sličan je kao s plastičnim čašama, uz to što se zvuk dosta dobro čuje u cijeloj prostoriji.

Papirnata čaša

Papirnata čaša najbolje je rješenje. Dovoljno je ubaciti telefon u čašu odgovarajuće veličine kako bi dobili uvjerljivo najjači zvuk. Kvaliteta je slična kvaliteti zvuka prilikom korištenja zvučnika bez vanjskog napajanja.