Pretraga

Ponoviti školsko gradivo nikad nije bilo lakše: Provjerite koliko znate iz 8. razreda

A- A+

Školsko gradivo je poput snijega. Nikad ne znaš koliko će ga biti, i ako ne paziš, uvijek se iznenadiš količinom! Za razliku od snijega koji se otopi čim malo zatopli, koliko će školsko gradivo ostati u našim glavama ovisi samo o nama. Kroz sustav kvizovi.srednja.hr možete ponavljati gradivo koje ste već usavršili, ali se i pripremati za nove ispite! Izdvojili smo pitanja iz gradiva 8. razreda, provjerite koliko znate!

Kreiraj svoj račun i kreni učiti na jedan potpuno drugačiji način!

Što znači riječ homonim? A što spada pod zagrebačku makroregiju? Navedena pitanja samo su neka koja se uče u 8. razredu, a koja možete pronaći u sustavu kvizovi.srednja.hr. U ovom sustavu možete ponavljati gradivo koje ste već prošli i zaradili pozitivnu ocjenu ili se, pak, pripremati za nove ispite!

Ova platforma za učenje namijenjena je učenicima, studentima i svima onima koji žele učiti nove stvari ili se jednostavno zabavljati na jedan drugačiji način. Radi se o bazi znanja iz različitih područja, koja su formirana u kviz pitanja, a koja su podijeljena u teme i podteme.

Osim tema kao što su Znanost ili Serije, u sustavu postoje i teme za svaki razred. U tim temama su kroz podteme podijeljena različita gradiva iz školskih predmeta. Tako, na primjer, možete odgovarati na pitanja za 8. razred iz narječja, što je gradivo Hrvatskog jezika.


Svako pitanje ima svoju težinu, koju određuje sam sustav prateći kako su drugi korisnici na njega odgovorili. Shodno tome, svaki korisnik ima svoju ocjenu koju dobiva u usporedbi s drugim korisnicima unutar sustava. Svoju ocjene svaki korisnik može vidjeti na stranici svojeg profila.
Da bi se sustav uopće koristio, potrebno je stvoriti vlastiti korisnički račun. To je vrlo jednostavna procedura, a moguće je povezati i već postojeće račune, poput Facebooka, Googla ili AAI identiteta.

Prilikom kreiranja računa od vas se traži da ostavite podatke o školi/fakultetu te gradu iz kojeg dolazite. Na taj način sustav vas može uspoređivati s drugim korisnicima koji dolaze iz iste škole ili grada, a vi možete vidjeti koliko više ili manje znate od drugih korisnika iz vaše okoline. Također, na taj način se možete i povezati s njima!

U sustavu, između ostalog, možete ponavljati gradivo iz matematike.

Možete ponavljati gradivo iz Fizike, također!

Tu je i gradivo iz Povijesti (a to gradivo se često ponavlja i u popularnim pub kvizovima).

U sustavu možete ponoviti i gradivo iz Biologije.


Sva pitanja iz gradiva koje trenutno ne postoji u sustavu, možete vi sami dodati! Na svakoj stranici pri dnu ćete vidjeti tipku ‘Postavi svoje pitanje’ koje će vas odvesti u novi prozor gdje ćete moći postaviti pitanje. Prilikom postavljanja pitanja, odaberete temu i podtemu, a ako trenutno ne postoje, možete kreirati svoju temu i/ili podtemu.

Možete birati hoćete li postaviti tekstualno pitanje, na primjer za gradivo iz Geografije, ili matematičko gdje možete pisati razlomke, kvadrate i slično, za gradivo Matematike, Fizike ili Kemije.

Krenite učiti na sasvim novi način i zabavljati se na jedan pametniji način!