Pretraga

Precijenjene TV serije koje ne trebate pogledati

A- A+

Televizijske serije u Hollywoodu nastaju tolikom brzinom da im je teško svima zapamtiti i naziv, a kamoli ih popratiti pa sve da i ne radite ništa drugo. Stoga bi ako ste već ljubitelj serija, dobro bilo neke preskočiti i dragocjeno vrijeme provesti na koji drugi način. Donosimo listu precijenjenih serija nastalih u prethodna dva desetljeća.

Screenshot: YouTube

‘Game of Thrones’, ‘House of Cards’ te ‘True Detective’ samo su neke od vrlo popularnih serija u posljednje vrijeme, a nove nastaju iz dana u dan. Ako ste ljubitelj serija, vrlo je teško donijeti odluku, što početi pratiti, budući da je malo vremena, a serija bezbroj. Huffington Post stoga donosi ljestvicu precijenjenih serija, nastalih u posljednja dva desetljeća, koje slobodno možete preskočiti.

‘Seinfeld’

Mada će se mnogi usprotiviti bilo kakvoj ocjeni, osim da je ovo zlatna komedija, kritičari spomenutog američkog portala ne misle tako. Serija je po njima o ničemu te su likovi uglavnom dosadni.

Zamisao serije i nije loša, ali sve u svemu precijenjena, budući da konverzacija izgleda kao skup nabacanih catchy fraza.

‘Carstvo poroka’

Izdvojeni članak

Najpopularnije nove serije koje oduševljavaju publiku i kritičare

Serija je nastala 2010., a prethodnih smo ju godina mogli gledati na hrvatskom javnom televizijskom servisu. Kostimi su izvrsni, događaji su smješteni u točan povijesni period, a glumačka postava, na čelu sa Steveom Buscemiom je više nego dobra. Strukturalno i vizualno je serija izvedena bez greške.

Međutim scene su previše razvučene, što razvodnjava bitne elemente serije. Kako je engleski naziv serije ‘Boardwalk Empire’ na Huffington Postu su ga modificirali u ‘BOREDwalk Empire’

Izdvojeni članak

‘Najskidanije’ serije u 2013. godini

‘Momci s Madisona’

Često hvaljenu seriju Momci s Madisona, spomenuti je portal također svrstao u red onih precijenjenih. Osobito je upitne kvalitete i zabavnosti posljednjih nekoliko sezona.

Većina radnje je tako bazirana na seksualnoj opsjednutosti te alkoholiziranju glavnog aktera Don Drapera, koji amoralnim ponašanjem prikriva svoje dublje životne probleme, a on zapravo samo traži priliku za iskupljenje. Malo toga je ostalo od priče o velikoj reklamnoj agenciji s početka 1960-ih te Draperovoj virtuoznosti unutar nje.

South Park

Još jedna, ovoga puta animirana komična serija, našla se na udaru kritike Huffington Posta. Naime oni smatraju da humor koji se proteže kroz seriju iako je dobro podešen s događajima, koji su bili aktualni u vrijeme nastanka epizoda, je dosta neuvjerljiv, izlizan te priglup.

Nemaju pohvale ni za autore animacija, a kombinacija seksizma i nasilja, koja je veoma izražena u seriji, često je pretjerano gruba, misle kritičari američkog portala.

Serije koje su također stavljene na listu precijenjenih su ‘Girls’, ‘Scandal’, ‘Wilfred’, ‘Orphan Black’, ‘The Real Housewives’ te ‘Orange is The New Black’.

No kako ovi serijali, barem zasada, nisu doprijeli do većeg broja gledatelja u Hrvatskoj, navodimo ih tek kao dio liste, bez potankih analiza.