Pretraga

Procurio novi iPhone 14: Stižu promjene u dizajnu i bolja kamera, evo kako će izgledati

A- A+

Iako još ni ljeto nije stiglo, obožavatelji Applea već s nestrpljenjem iščekuju jesen. Razlog tome je, naravno, činjenica da tada izlaze novi iPhone 14 modeli, koji će, prema posljednjim informacijama, konačno ukloniti veliki notch na vrhu ekrana.

Screenshot: YouTube/EverythingApplePro

Kako mjeseci prolaze, tako sve manje vremena ostaje do službenog predstavljanja novoga iPhonea 14.

Prema posljednjim informacijama, Apple će iz svoje ponude izbaciti iPhone mini, pa će se tako moći nabaviti i ‘obična’ verzija iPhonea 14 u dimenzijama velikog Pro modela.

Izdvojeni članak

Apple predstavio novi iPhone: Značajna poboljšanja uz svima dobro poznati dizajn

No, to nije jedini novitet. Još se od siječnja ‘šuškalo’ da novi iPhone 14 neće imati notch. Međutim, kako kaže EverythingApplePro, popularni tech youtuber, čini se da će taj dodatak biti rezerviran samo za Pro modele.

Dakle, iPhone 14 Pro i 14 Pro Max neće imati notch, već će umjesto njega imati dual hole punch kameru u obliku ‘pilule i točkice’. Riječ je o jednom neobičnom dizajnu, kojeg mnogi neće pozdraviti, ali Apple, kao i uvijek, želi postaviti novi trend i istaknuti se od ostalih.

Rub ekrana trebao bi postati tanji, ali i pomalo zaobljeniji, pa će korisnici imati dojam da imaju nešto veći zaslon. Na stražnjoj strani novog iPhonea nalazit će se standardno dvije, odnosno tri kamere, ali ovoga će puta biti nešto izbočenije zbog većeg senzora od 48 MP.

Tech youtuber ističe da još nije u potpunosti sigurno hoće li i standardni iPhone 14 modeli dobiti zaslon od 120 Hz, kao što to, primjerice, imaju iPhone 13 Pro modeli. Riječ je, podsjetimo, o mogućnosti koju imaju i jeftini Android mobiteli niže klase.