Pretraga

Provjerite koju su domaću pjesmu Hrvati najviše slušali tijekom rujna

A- A+

Na tjednim ljestvicama Hr top 40 u rujnu, hit mlade pjevačice Mije Dimšić ‘Sunce, oblak, vjetar’, zabilježio je najviše plasmane, čime je zavrijedio i titulu hita mjeseca.

Mia Dimšić / Screenshot: YouTube

Svaka pjesma mlade osječke pjevačice Mije Dimšić, bilježi sjajne rezultate. Prvo je top ljestvice prošle godine poharala pjesma ‘Život nije siv’, za koju je Mija nagrađena i Porinom (najbolji video broj), da bi se zatim na vrhove ljestvica tijekom travnja i svibnja ove godine, popela njena pjesma ‘Bezimeni’.

Potom je sredinom srpnja izdala pjesmu Sunce, oblak, vjetar, koja se već u prvom tjednu emitiranja popela na treće mjesto Hr top 40, inače ljestvice koju svakotjedno objavljuje Hrvatska diskografska udruga, a koja izlistava 40 najemitiranijih pjesama na preko 130 nacionalnih, regionalnih i lokalnih radio postaja u Lijepoj našoj.

Sunce, oblak, vjetar se u vrhu tih ljestvica zadržala sve do sada pa je tako na osnovu plasmana na Hr top 40 zavrijedila i status hita mjeseca rujna.

Izdvojeni članak

Hit mlade osječke pjevačice Hrvati najčešće slušali tijekom svibnja

Naime, na četiri tjedne ljestvice koje su zakvačile protekli mjesec, spomenuta pjesma Mije Dimšić dva puta je bila na samom čelu liste, a još dva puta na drugoj poziciji.

Inače pjesma Sunce, oblak, vjetar, držala je vrhove liste nacionalne ljestvice radijskog emitiranja punih šest tjedana, da bi na kraju sredinom rujna, ‘pokleknula’ pred furioznim naletom dueta dvojice starih lisaca Olivera Dragojevića i Željka Bebeka.

Suradnja Željka Bebeka i Olivera Dragojevića na emotivnoj baladi ‘Ako voliš ovu ženu’ oduševila je kako slušatelje tako i radijske urednike te se na čelnu poziciju liste Hr top 40 popela već u prvom tjednu emitiranja, što malo kome polazi za rukom. Sada je već drugi tjedan na tronu te je vrlo moguće da iduću titulu hita mjeseca, upravo odnese balada ‘Ako voliš ovu ženu’.

Od ostalih pjesama, koje su također bilježile visoke plasmane na Hr top 40 tijekom rujna, svakako valja istaknuti ‘Zvijezdu moga sna’, koju izvode Neno Belan i Fiumensi, ‘Reno 4’ Mile Kekina, kao i ‘Sekvoje’ grupe Vatra, koje se emitiraju tek treći tjedan, a u prethodna dva su bile na visokoj četvrtoj poziciji.