Pretraga

Raste cijena pretplate na Netflix? Korisnici u ovim zemljama već su primijetili skuplje račune

A- A+

Netflix je opet odlučio povisiti cijenu svoje pretplate. Sva tri paketa za korisnike u SAD-u i Kanadi već su poskupila za dolar ili dva. Iako to još nije najavljeno, očekuje se da će ta usluga uskoro poskupjeti i kod nas.

netflix televizija

foto: Unsplash; Mollie Sivaram

Netflix, najpopularnija streaming platforma na svijetu, koja broji nevjerojatnih 214 milijuna korisnika, odlučila je podići cijene svojih paketa pretplate.

Poskupljenje od deset posto

Primijetili su to korisnici u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i Kanadi, gdje su svi od moguća tri paketa poskupili za otprilike deset posto. Konkretno, kako piše Verge, standardni je paket poskupio s 9 na 10 američkih dolara, paket koji uključuje HD i istovremeno gledanje na dva uređaja s 14 na 15,50 dolara, a 4K paket na kojem istovremeno sadržaj mogu reproducirati četiri uređaja, s 18 na 20 dolara.

Iako još uvijek nema vijesti o tome da je na drugim tržištima Netflix poskupio svoju pretplatu, očekuje se da će se to dogoditi u narednim tjednima i mjesecima. Konkretno, novi će korisnici odmah dobiti uvećani račun za svoj prvi mjesec, dok će postojeće obavijestiti 30 dana prije nego što im krene naplaćivati više novca.

Izdvojeni članak
netflix otvoren na laptopu

Kakvo razočaranje: Ove popularne serije koje svi čekaju ipak ne dolaze na Netflix u siječnju

Mi nemamo isti sadržaj

Ovo bi ponovno moglo pokrenuti žustre rasprave o tome koliko je pravedno da Netflix poskupljuje svoje usluge s obzirom na to da dostupnost sadržaja nije ni približno jednaka uspoređujemo li međusobno različite regije. Tako, primjerice, Netflix koji mi gledamo u Hrvatskoj ima otprilike petnaestak posto sadržaja koji ima američki Netflix, a plaćamo, praktično, istu svotu novca.

Netflix se navodno odlučio na ovaj potez jer im je dosta teško skupiti više pretplatnika na američkom tržištu. Alternativni način za zaradu bio je poskupljenje, pa su to odlučili napraviti. Ostaje vidjeti hoće li im ovaj model trajno naštetiti, ali ako je suditi prema prijašnjim poskupljenjima, od toga Netflix može samo profitirati.