Pretraga

S 12 godina ispod 12 sekundi na 100 metara

A- A+


Izdvojeni članak

Dubrovčanka Ana Konjuh(14) šokirala teniski svijet

James Gallaugher 12-godišnji je australski sprinter koji je svojim pothvatom zadivio svijet. Istrčao je 100 metara za 11,72 sekundi, postavivši rekord za svoj dobni uzrast.

Mladi australski sprinter James Gallaugher sa samo 12 godina uspio je dionicu od 100 metara istrčati za 11,72 sekunde. Svojim sprintom u završnici utrke na 4 x 100 metara na školskom natjecanju, priskrbio si je epitet “novi Usain Bolt”.

Nakon tri istrčane dionice njegov tim imao je veliki zaostatak, ali je u zadnjoj Gallaugher uspio prestići lidera utrke, koji je imao prednost veću od 20 metara.

– On je čudak. Ako se nastavi razvijati u ovom ritmu, mogao bi postati najveći atletičar kojeg smo ikada imali, oduševljeno izjavljuje njegov trener Scott Richardson. James već ima ponude iz najjačih američkih atletskih klubova, ali prema odluci njegovih roditelja za sada će ostati u Australiji, a na ljetnom raspustu će otići u trening kamp u SAD.

Zanimljivo je da i neke australske ragbijaške momčadi žele angažirati vjetrovitog Gallaughera, no možda je već kasno.

– Ragbi je zabavan jer ga igraš s prijateljima, ali ja želim biti trkač. Dobro se osjećam kad sam ispred svih, riječi su Jamesa Gallaughera.