Pretraga

Sjećate se Samoanaca koji su pjesmom pružili podršku Vatrenima? Prepjevali su još jedan veliki hrvatski hit i žele nastupiti kod nas

A- A+

U jeku Svjetskog nogometnog prvenstva domaću je javnost obradovao video članova klape – s Novog Zelanda. Klapa Samoana koja inače na tom drugom kraju svijeta njeguje Hrvatsku tradiciju kroz pjesmu, tada je otpjevala ‘Nije u šoldima sve’, neslužbenu slavljeničku himnu reprezentacije. Prije par dana snimili su novi cover, ovoga puta pjesme Tereze Kesovije, a najavljuju i novu turneju po Hrvatskoj.

Christian i Austin iz Klape Samoane s Novog Zelanda oduševit će vas izvedbom omiljene naših Vatrenih – Nije u šoldima sve! | Screenshot: Facebook

Val pozitivnih emocija izazvala je tik pred finale SP jedna klapa iz Aucklanda. Iako za sebe kažu kako su ‘ful Samoanci’, veliki su ljubitelji hrvatske glazbe pa je tako čitavu javnost oduševila njihova obrada pjesme ‘Nije u šoldima sve’. Otpjevali su ju u znak podrške, kako su kazali, ‘našim Vatrenima’ u finalu SP-a.

Ovih dana jedan je od članova Klape Samoana gostovao i na novozelandskom radiju, gdje je oduševio prepjevom ‘Cesarice’, a dio tog covera otpjevao je i na engleskom jeziku.

No, ono što još više oduševljava, prepjev je bezvremenske pjesme Tereze Kesovije ‘Moja posljednja i prva ljubavi’, uz koju za 2019. najavili turneju po Hrvatskoj.

Članovi Klape Samoana pokrenuli su i kampanju kojom prikupljaju sredstva za posjet Hrvatskoj. Ako u njoj uspiju, sudeći po komentarima, publike na koncertima neće im nedostajati. Već imaju i pozive za nastupe na svadbama!

Podsjetimo, simpatični Samoanci već su u dva navrata 2013. i 2015. bili na turneji kod nas, kada im Ministarstvo kulture dodijelilo priznanje za promociju hrvatskog naslijeđa, a u gradiću Zagvozdu jedan je trg po njima dobio ime.

Sjećate se Samoanaca koji su pjesmom pružili podršku Vatrenima? Prepjevali su još jedan veliki hrvatski hit i žele nastupiti kod nas
Share via
Copy link
Powered by Social Snap