Pretraga

Skinny jeans kroz povijest

A- A+

Skinny jeans ili vrlo uske traperice koje prate liniju tijela i stoje čvrsto uz nogu i ove su godine veliki hit. Međutim, ne radi se o posljednjem kriku mode. Postale su popularne još pedestih kada su ih nosile slavne Marilyn Monroe i Sandra Dee. Tada su se povezivale i uz rock glazbu, a proslavio ih je Elvis Presley.

Šezdesetih su ih nosili već gotovo svi članovi The Rolling Stonesa i Beatlesa, ali osoba koja je najviše pridonijela popularizaciji bila je Audrey Hepburn.

Iako se u sedamdesetima rodila potpuno nova moda hlača širokih nogavica, skinny jeans su i dalje bile zaštitni znak rock i punk bandova poput Sex Pistolsa.

Popularnost im nije opadala ni osamdesetih. Članovi Metallice, Bon Jovi, Michael Jackson, Freddie Mercury bili su samo neki od onih koji su proslavili uske traperice. Tada su se one kombinirale uz visoke tenisice.

Spomenute su zvijezde nastavile širiti njihovu popularnost i u devedestima. Međutim, u tim su godinama hip-hop i rap zvijezde proslavile i u modu uvele široke hlače niskoga struka koje su skinny jeans bacile u sjenu. Snoop Dogg bio je jedan od začetnika novoga vala mode.U dvadeset i prvome stoljeću opet postižu nevjerojatnu popularnost. Svaka žena ima barem jedan par takvih traperica u ormaru. Ima ih visokog i niskog struka te različitih dužina. Nose se u svim bojama te odgovaraju uz visoke i niske tenisice, cipele na petu, čizme, japanke i različite odjevne kombinacije. Prave se od krutih i rastezljivih materijala, stoga je izbor zaista širok. Možete ih nositi bilo gdje i bilo kada. U današnje se vrijeme javljaju  jeggings-kombinacija jeansa i tajica (engl. leggings) koje predstavljaju opasnu konkurenciju skinny jeansu. Što će biti vaš izbor, ostaje na vama, ali ove traperice sigurno mogu pomoći djevojkama da se osjećaju manje ili više sexy, ovisno o kombinaciji!