Pretraga

Fakultet u Zagrebu dobio 34 milijuna eura za obnovu, poznato i kada se očekuje završetak radova

A- A+

Akademiji likovnih umjetnosti odobrena europska sredstva za obnovu od potresa i to u iznosu većem od 34 milijuna eura. Čak troje objekata ALU-a je stradalo tijekom potresa koji je pogodio Zagreb prije tri godine. Radovi na dva objekta u Ilici, iz kojeg su studenti morali iseliti i imati predavanja na drugoj lokaciji, već su u tijeku te se završetak očekuje krajem 2024. godine.

radovi u unutrašnjosti zgrade koja ima razrušene zidove bez fasade radnik koji brusi cijev i frcaju iskre

Foto: ALU

Nakon potresa u Zagrebu 2020. godine Akademija likovnih umjetnosti pretrpjela je velika oštećenja. Stradala su čak tri objekta ALU-a, a studenti su se u studenome prošle godine morali preseliti na novu adresu zbog obnove. Sada je za kompletnu obnovu sva tri objekta fakultetu odobreno više od 34 milijuna eura iz Fonda solidarnosti EU i Mehanizma za oporavak i otpornosti.

– Cjelovita obnova objekata Akademije većim dijelom je sufinancirana europskim sredstvima, a ovom ćemo prilikom posebnu pažnju usmjeriti na održivost, odnosno na dodatno podizanje razine energetske učinkovitosti. Također, ovo su izvrsne vijesti za sve nas, posebice za nadolazeće generacije studenata i njihovih profesora, kojima će na raspolaganju biti suvremeno opremljeni prostori i još bolji uvjeti rada, rekao je dekan ALU-a, Alen Novoselec.

Izdvojeni članak
obnova zgrade u savskoj 77

Foto: Pogledajte kako teče obnova zgrade u Zagrebu u kojoj se nalaze dvije škole i fakultet

Radovi na oba objekta u Ilici, na glavnoj zgradi na adresi Ilica 85 i na susjednoj zgradi ‘Slava Raškaj’ u Ilici 83, već traju i završetak istih očekuje se krajem 2024. godine. Zgrada na adresi Jabukovac 10, za čiju je obnovu odobreno 2.5 milijuna eura, tek čeka početak radova. Kako napreduju radovi na ALU možete pratiti na njihovoj službenoj stranici.

Inače, u travnju ove godine dovršena je potpuna obnova prvog fakulteta u Zagrebu koji je stradao u potresu. Osim obnovljenog Fakultet filozofije i religijskih znanosti, još na najmanje osam fakulteta na kojima traju radovi obnove od posljedica potresa, a studenti predavanja slušaju i na nekoliko različitih lokacija.

Copy link
Powered by Social Snap