Pretraga

Srednjoškolski LinkedIn: Do posla u nekoliko jednostavnih koraka

A- A+

Društvena mreža LinkedIn odlučila je omogućiti srednjoškolcima registraciju te stupanje u poduzetničke vode kao i potakla na razmišljanje o gradnji karijere još iz školskih klupa. Dobna granica za prijavu spuštena je na samo 13 godina. Od sada će svaki srednjoškolac imati mogućnost povezati se s poslovnim ljudima koji ih jednog dana zbog prepoznatog potencijala mogu zaposliti.

Popularnost društvenih mreža lagano je u opadanju, stoga je sve manje mladih ljudi koji požele otvoriti profil na Twitteru ili Facebooku, zbog čega tvrtke čine sve što im je u moći da privuku i zadrže korisnike. Međutim, društvena mreža LinkedIn otišla je korak dalje u privlačenju korisnika te spustila dobnu granicu registracije na 13 godina. Na ovaj način popularna mreža omogućila je svim srednjoškolcima prijavu te stupanje u poduzetničke vode kao i potakla na razmišljanje o gradnji karijere još iz školskih klupa, prenosi Netokracija.

Izdvojeni članak

Oporavak poslije prekida veze usporavaju društvene mreže

LinkedIn dostupan svim srednjoškolcima

Spuštanjem dobne granice iz tvrtke se nadaju da će privući nove mlade talente koji već na kraju osnovne i početku srednje škole stupaju u preduzetničke vode sa svojim prvim startup projektima te aktivno razmišljaju o razvoju karijere kroz školske dane.

Linkedina je uveo još jednu inovaciju u svom poslovanju i funkcioniranju. Naime, edukacija je nova strategija ove kompanije. Drugim riječima, LinkedIn bi u budućnosti trebao pružiti znatno više podrške studentima i njihovim roditeljima u procesu gradnje i planiranja buduće karijere. Sada će se mladi učenici moći povezati s najrazličitijim svjetskim ekspertima, kao i iz prve ruke pratiti najnovija industrijska otkrića. Ova opcija omogućit će i poslodavcima da od najranijih dana prepoznaju talenat kako bi pratili njegov dalji razvoj.

Izdvojeni članak

LinkedIn za studente: Važnost profesionalne online prisutnosti

Gradnja alumni mreže

Spomenuta društvena mreža najavila je i sveučilišne stranice koje će okupljati sadašnje i bivše studenate u jednu zajednicu. Na taj će se način nastojati stvoriti jaka virtualna zajednica bivših studenata koja će u svakom trenutku moći pratiti razvoj mladih kolega, ali i stimulirati alumni mrežu da donira više novčanih sredstava svojoj bivšoj školi.

Stranice će voditi sveučilišno osoblje, stoga će one takođe moći poslužiti kao servis za pružanje svih neophodnih informacija u vezi sa radom univerziteta.