Pretraga

Što Google misli o Hrvatima?

A- A+

 

Ako do sada niste utipkali u Google ili Bing tražilicu Hrvati su.., predlažemo vam da to učinite i jamčimo vam zanimljive rezultate. I mi smo bili iznenađeni.

Kao što možete vidjeti na slici, imidž nam nije baš zavidan. Prvi portal koji se pozabavio ovom potragom bio  je Idesh.net. Iako se svima ne nude identični rezultati, izmet ljudskog roda je uvijek na popisu. Ako ste mislili da tako misli samo Google, prevarili ste se. Na manje poznatoj tražilici Bing situacija je ista – ponudili su nam slične rezultate.

Ukoliko napišete Hrvatska je.., ponuda će biti bolja pa ćete na prvom mjestu dobiti rezultat Hrvatska je prvak svijeta.

Nismo puno bolje prošli ni s engleskim jezikom. Nastavci na Croats are.. su: iranian, nazis, serbs… Ni u ovom slučaju nismo zadovoljni rezultatima. Što se tiče potrage za Croatia is.. naišli smo na: famous for, a beautiful country, ali nas je treći rezultat, Croatia is stupid”,opet iznenadio.

Nismo jedini narod koji je oštećen u ovom slučaju. Rumunji također nisu bili zadovoljni svojim rezultatima pa su odlučili preuzeti stvar u svoje ruke. Masovno su ubacivali riječi Romanians are smart i tako popravili reputaciju.