Pretraga

TAM TAM je jedan od najljepših indie festivala na našoj obali: Upravo su objavili cijeli program

A- A+

Malo mjesto Sućuraj na otoku Hvaru i ovog ljeta postaje indie središte – barem na deset dana koliko traje TAM TAM Music Festival! Ove godine organizira se deseto jubilarno izdanje na kojem će svirati preko 20 izvođača, među kojima su Flamingods, M.O.R.T., Repetitor, Nemeček, Nemanja, Sara Renar i ostali. Kako nalaže tradicija festivala, uz glazbeni, za posjetitelje je osmišljen i bogat popratni program koji uključuje razne aktivnosti, od satova joge, preko tradicijskog pjevanja i sitotiska do izrade keramike. Provjerite što vas još čeka u Sućurju ovog ljeta, od 9. do 17. srpnja!

Zbog ovog festivala Sućuraj na deset dana postaje središte indie kulture | foto: TAM TAM Music Festival

Organizatori TAM TAM Music Festivala zaključili su glazbeni i dodatni program za deseto jubilarno izdanje festivala. Tijekom proteklih godina TAM TAM Music Festival je iz okupljanja i druženja glazbenika izrastao u događaj koji ima reputaciju jednog od najboljih malih festivala u regiji. Ove godine festival se održava od 9. do 17. srpnja, a ulaznice su dostupne putem stranice ENTRIO.

– TAM TAM je oduvijek bio popularna destinacija za ljubitelje nezavisne glazbe u regiji i više smo nego sretni što smo postali malo indie središte tijekom ovih 10 dana ljeta. Ideja nam je od početka bila biti podrška glazbenicima. Uz lokalne koncertne prostore, nezavisni festivali su zapravo inkubatori za nove talente. Uvijek se trudimo imati veliki postotak novih i mladih umjetnika, a TAM TAM je često mjesto gdje oni stječu svoje prvo festivalsko iskustvo sviranja pred većom publikom, izjavio je Juraj Vujnović iz udruge Pelišnjak koja je organizator festivala.

Kamp festivala je smješten u šumici tik uz kristalno čisto more | foto: TAM TAM Music Festival

Bogati glazbeni i dodatni program za obilježavanje 10 godina postojanja

Ove godine na TAM TAM Music Festivalu svira preko 20 izvođača i izvođačica, uključujući Flamingods, M.O.R.T., Repetitor, Nemeček, KOIKOI, Lelee, The Ballet  Bombs, Nina Bulatovix, Truth#Tribe, Nemanja, Sara Renar, Živa voda, Eine, Čuvarkuća, Crno dete, Fogsellers, Etceteral, Revirgin, Ensh, Peter Piek, JeboTon ansambl te DJ-e Mera Bhai i CiaoCesco.

Osim glazbenog programa, TAM TAM Music Festival obiluje i brojnim radionicama, koje su često besplatne. Tako će ove godine posjetitelji moći iskusiti svakodnevno opuštanje uz već tradicionalne satove joge u programu ”TAM Yoga Flow”, pod vodstvom profesorice i certificirane učiteljice yoge Ilijane Vujnović. Od radionica se ističu one tradicijskog pjevanja, sitotiska i ronjenja na dah, a osobitu pažnju su privukle najave o radionicama keramike te prepoznavanja ljekovitog bilja. TAM TAM je posjetiteljima omogućio i da nauče nešto o bogatoj i burnoj povijesti samog mjesta Sućuraj i okoline kroz dvije jutarnje šetnje s arheologom, profesorom Nikšom Vujnovićem. Za kraj, posjetitelji će moći i odnijeti tetovažu kao suvenir iz Sućurja, jer će dio festival ugostiti i dvoje mladih tattoo artista, Tatuovirke i Blananu.

Ove godine na festivalu će nastupati preko 20 izvođača | foto: TAM TAM Music Festival

Prvi glazbeni festival u hrvatskoj koji je potpuno veganski

Ekologija i DIY stav su oduvijek bili dio promišljanja organizatora TAM TAM Music Festivala. Tako su se godinama prije svakog festivala skupljale staklene teglice koje se koriste umjesto jednokratnih plastičnih čaša. Od prošle godine TAM TAM svojim posjetiteljima nudi višekratne brendirane čaše od reciklirane plastike koje se mogu uzeti kući kao suvenir. Svake godine organizirano je i čišćenje plaže oko Sućurja. Proteklih godina volonterima se priprema veganska hranu, a od prošle godine su odlučili da će i posjetiteljima nuditi isključivo vegansku hranu na festivalu, namirnicama koje se nabavljaju većinom od domaćih tvrtki i OPG-ova. Ove godine će obroci u kampu i igralištu biti pripremani od iskusne veganske kuharske ekipe Zeleni Vaal.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Tam Tam Music Festival (@tamtam_music_festival)

TAM TAM kamp smješten je u gustoj borovoj šumici na samoj obali kristalno čistog mora, kraj gradske plaže Česminice. U kampu postoji i sva potrebna infrastruktura, poput struje, vode, tuševa, toaleta i hlada. Sama blizina mora, borova šuma i mala pozornica osigurava uživanje i pokrivene osnovne potrebe svakog posjetitelja festivala. Posjetitelji karte (festivalske, polufestivalske, dvodnevne i dnevne) mogu kupiti putem Entria.