Pretraga

TikTok pod istragom – Utvrđuje se utječe li platforma negativno na mlade korisnike

A- A+

TikTok, kineska društvena mreža koja je u kratko vrijeme osvojila svijet, trenutno je pod istragom od strane američkih državnih odvjetnika. Naime, cilj im je utvrditi utječe li platforma negativno na djecu, tinejdžere i adolescente.

tiktok

Foto: Unsplash

TikTok je pod istragom skupine američkih državnih odvjetnika u svrhu utvrđivanja utječe li dizajn, korištenje ili promocija popularne kineske društvene mreže negativno na djecu, tinejdžere i adolescente, bilo da je riječ o mentalnom ili fizičkom zdravlju.

Glavna tužiteljica Maura Healey iz Massachusettsa navodi da će se istraga usredotočiti na metode i tehnike koje TikTok koristi za poticanje angažmana mladih korisnika, uključujući povećanje vremena provedenog na platformi.

Misteriozni algoritam pod povećalom

Riječ je, naravno, o TikTokovom misterioznom algoritmu preporuke sadržaja, koji se pokazao izrazito učinkovitim u zadržavanju pažnje i angažiranosti korisnika. Kako prenosi The Verge, državni odvjetnici na ovaj način žele otkriti tajne iza TikTokovog algoritma.

Izdvojeni članak
tiktok

TikTok omogućio postavljanje dužih videozapisa, pogledajte koje je sada ograničenje

Za The Verge se oglasio i glasnogovornik TikToka, Ben Rathe, koji kaže da cijeni što se državni odvjetnici usredotočuju na sigurnost mladih korisnika. Štoviše, tvrdi da im jedva čeka pružiti sve potrebne informacije o sigurnosnim značajkama koje se mogu pronaći na platformi.

Sadržaj se regulira

Podsjetimo, TikTok je još prošloga mjeseca krenuo u ozbiljnu regulaciju sadržaja koji nude na platformi. Tako su, primjerice, zabranili namjerno obraćanje osobi u pogrešnom rodu, korištenje rodnog imena transrodne ili nebinarne osobe te promoviranje konverzijske terapije.

Osim toga, TikTok od nedavno briše sve videozapise koje promoviraju poremećaje hranjenja, pretjerano vježbanje i druge ekstremne prehrambene navike, a sve u svrhu smanjivanja širenja mržnje na platformi.