Pretraga

Tko je najveći ‘klasičar’ u Hrvatskoj? Sada to možemo jednostavno otkriti

A- A+

Biti klasičar može značiti brojne stvari – ljubitelj klasične glazbe, ljubitelj klasičnog stila odjevanja, ali najčešće se koristi kao etiketa za učenike osnovnih i srednjih klasičnih škola te studenata klasične filologije. U tom kontekstu, klasičari su oni koji svaku situaciju mogu povezati s nekim grčkim mitom i koji će, zahvaljujući svom bogatom latinskom i grčkom vokabularu znati razumijeti i neke kompleksnije riječi. U našem sustavu kvizovi.srednja.hr kreirali smo grupu ‘Klasičari‘ u kojem tražimo najvećeg klasičara u Hrvatskoj! Ako si i ti ljubitelj grčkih i rimskih mitova, učio si ili učiš i grčki i latinski i želiš se sa svojim iscrpnim znanjem vinuti ‘ad astra’, ovo je grupa za tebe!

screenshot: Youtube

Neki učenici u školi uče Matematiku, Hrvatski, strani jezik, prirodne i društvene predmete. Klasičari uz sve to uče i klasične jezike – starogrčki i latinski! ‘Zašto bi si to netko radio?’, pomislit će svaki autsajder, a svaki klasičar ponosno nosi tu titulu dok baca latinske fraze iz rukava.

U našoj platformi za učenje kvizovi.srednja.hr nedavno smo predstavili veliki update – grupe. Zbog ove funkcije sada je moguće kreirati grupu u koju možete pozvati koga god želite i tako ih izazvati – u znanju!

Budući da u našoj redakciji imamo čak dvoje klasičara, napravili smo i grupu po njihovoj mjeri – Klasičari.

Ova grupa namijenjena je svim bivšim i sadašnjim učenicima klasičnih osnovnih škola i gimnazija te studentima klasične filologije! U ovu grupu je dozvoljeno dodavati pitanja samo koja se tiču ‘klasičnih’ znanja, a koja se dotiču grčkog i latinskog jezika, povijesti i kulture.

Izdvojeni članak

Otvaramo natjecanje: Tko je najmaturant ovogodišnje generacije maturanata?

U grupu možete dodati svoje prijatelje iz školskih ili studentskih klupa, a osim toga i sami možete dodavati pitanja u grupu. Istražite koja sve pitanja postoje u temama kao što su Latinski jezik ili Grčki mitovi te klikom na ‘Dodaj pitanje u grupu’ jednostavno dodate pitanje i tako izazovete sve članove grupe da na njega odgovore.

U samoj grupi uvijek će se vidjeti poredak korisnika prema broju točnih odgovora, koji se stalno ažurira s obzirom na to kako korisnici u grupi odgovaraju. Uđite u grupu Klasičari i pokušajte se održati na prvom mjestu!Tko je najveći ‘klasičar’ u Hrvatskoj? Sada to možemo jednostavno otkriti
Share via
Copy link
Powered by Social Snap