Pretraga

Trostruka državna prvakinja Ana Đarmati (14) ima velike planove

A- A+

Karlovčanka Ana Đarmati (14) pohađa osmi razred Osnovne škole Banija, a već je ostvarila zapažene rezultate zbog kojih joj predviđaju vrlo svijetlu budućnost. Taekwondo-om se bavi već osam godina, a iza sebe je sakupila već mnoštvo impresivnih rezultata.

Osobna arhiva

Ana Đarmati (14) već se osam godina bavi treniranjem Taekwondoa, a za to vrijeme ostvarila je brojna postignuća. Ova je djevojka još vrlo mlada, no dosad je već tri puta bila prvakinja Hrvatske, a i u inozemstvu je postigla zapažene rezultate, kao što je bronca na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. Popričali smo s perspektivnom mladom sportašicom, koja nam je otkrila svoje daljnje planove.

Izdvojeni članak

Karlovačka gimnazijalka zlatna u kick-boxingu, brončana u taekwondou i puca na Olimpijske igre

Taekwondo trenira već osam godina

-Taekwondo treniram već osam godina, a za taj sam sport saznala u školi kada je moj sadašnji trener podijelio letke učenicima. Imala sam neki dobar osjećaj što se toga tiče, stoga sam se poželjela upisati u klub. Kad sam bila mlađa nisam znala ništa o tom sportu, no kad sam ga počela trenirati postajao mi je sve interesantniji, i naposlijetku mi se jako svidio, ispričala je Ana.

S klubom u kojem trenira putuje na brojna natjecanja u Hrvatskoj, ali i inozemstvu. Tako je u osam godina treniranja obišla Belgiju, Austriju, Švedsku, Rumunjsku, Dansku i Meksiko, gdje je branila hrvatske boje i postizala odlične rezultate. Ova je borbena i talentirana sportašica trostruka državna prvakinja, dvaput je osvojila zlato u Belgiji, a na brojnim natjecanjima nije se skidala s postolja, bilo srebrnog, bilo brončanog. Tu ne planira stati, već za sebe ima velike planove.

Izdvojeni članak

Top sportašica: Anita Kelava (15) među najperspektivnijim košarkašicama u Europi

Kuje velike planove

– Imam mnoštvo planova, prvotno Svjetsko juniorsko prvenstvo za koje se moram kvalificirati, a planiram sudjelovati i na Olimpijadi mladih. Kao i svaki sportaš koji se ozbiljnije bavi sportom, razmišljam daleko unaprijed. Tako na primjer želim sudjelovati i na Svjetskom seniorskom prvenstvu, te na Olimpijaskim igrama, kaže Đarmati, te dodaje kako joj je planovima usprkos škola i dalje na prvom mjestu.

Ana tvrdi kako i jedno i drugo zasad drži u savršenom redu, u čemu joj pomažu profesori koji prate sve njezine rezultate i izlaze joj u susret. Sportašica planira sljedeće godine upisati Opću gimnaziju u Karlovcu, nakon čega bi željela studirati arhitekturu. Dizajn vlastite zgrade zasad joj je najveći san.

Izdvojeni članak

Ovo su najopasniji sportovi na svijetu

Želja za pobjedom vodi je na postolja

Nije neobično što joj nastavnici pomažu da postigne ciljeve, budući da Ana trenira svakodnevno po dva sata, a u vrijeme natjecanja ti treninzi se održavaju i dvaput dnevno. To joj ipak ne predstavlja nikakav problem.

-Kod ovog sporta najviše volim kad ulazim u borbu. To je osjećaj koji ne mogu samo tako opisati, pun euforije i želje za pobjedom. Također, na treninzima dajem sve od sebe, što se na kraju uvijek isplati, tvrdi sportašica, te naglasila kako bi svima preporučila treniranje ovakvog sporta. Zahvaljujući njemu, u svom mladom životu već je dosta proputovala, izgradila brojna prijateljstva, te svoj život učinila kvalitetnijim.