Pretraga

U Mauritaniji najviše googlaju cijenu robova, a u Hrvatskoj kave

A- A+

Stanovnike Mauritanije najviše zanima koliko košta rob, Rusije let MIG-om, Egipta deva, Armenije parket, Japana lubenica, Irana bubreg, a Hrvate kava. Pogledajte cijena čega najviše zanima pojedinu svjetsku zemlju.

http://www.fixr.com

Portal fixr.com napravio je jednostavno istraživanje pomoću Google autocomplete funkcije ne bi li saznali cijena čega zanima stanovnike pojedine zemlje. Jednostavno su u tražilicu upisali ‘ how much does a * cost in (ime države)’. Mi vam donosimo rezultate, a neki od njih su bizarni.

Sjeverna Amerika

Od Sjevernoamerikanaca najzanimljiviji su stanovnici Haitija. Njih najviše zanima koliko košta sprovod, a stanovnike Kube, logično, cigara.

http://www.fixr.com

Južna Amerika

Pola ovog kontinenta zanima koliko koštaju prostitutke, a od ostalih zanimljivijih tu su Venezuela s galonom nafte i Čile kojeg zanima ‘coke’, samo ne znamo koja točno.

http://www.fixr.com

Europa

Evo nas i na Starom kontinentu gdje bogataše iz Švicarske i Monaka zanima koliko košta Rolex, odnosno ‘parkiranje’ jahte. Albanija se brine za estetiku pa se tako tamo najviše zanimaju za cijenu plastične operacije nosa, a Rusija za cijenu leta MIG- om. Austrija i Ukrajina vole prostitutke, a Hrvatska kavu. Dijametralna suprotnost Švocarskoj i Monaku je Kazahstan gdje se googla cijena hrane.

http://www.fixr.com

Azija

Najbizarniji predstavnik najvećeg kontinenta je Iran kojeg najviše zanima koliko košta bubreg, Kinu elektronika, Indiju krava, a Afganistan deva. Arapske Emirate najviše zanima Ferrari, a susjedni Oman hrana.

http://www.fixr.com

Afrika

Daleko najbolesnija država svijeta, što se ovog istraživanja tiče, nalazi se na Crnom kontinentu. Naime, stanovnici Mauritanije očito imaju problema s rasizmom jer najviše googlaju cijenu robova. Države roga Afrike najviše zanima cijena krave, Bocvanu i Tanzaniju safari, a Zambiju i Nigeriju vjenčanje.

http://www.fixr.com

Australija

Kontinent paradoksa. Novi Zeland najviše zanima cijena vezektomije, a Australiju medicinski potpomognute oplodnje.

http://www.fixr.com

Antartika

Onih par šta ovdje ponekad borave googlaju cijenu zemljišta.

http://www.fixr.com