Pretraga

Učenica zaslužna za prvu Disneyevu junakinju s naočalama sudjelovala na dodjeli nagrada BAFTA

A- A+

Disneyev animirani hit Encanto, koji je ove godine nominirani za nekoliko Oscara, prvi put je na ekranima prikazao glavnu junakinju koja nosi naočale. Za to je zaslužna 12-godišnja učenica Lowri iz Engleske koja je prije tri godine započela kampanju da više heroina u crtićima nosi naočale, baš poput nje i ostalih djevojaka koje nose naočale. Kada je vidjela da su se njezine želje i pisma koja je slala Disneyu ispunile u liku Mirabel, redatelj filma ju je sada iznenadio pozivom na Bafta Awards.

Foto: Instagram Lowri Moore | Screenshot YouTube

Lowri Moore je 12-godišnja učenica iz Engleske koja je 2019. godine pokrenula kampanju da više junakinja u animiranim filmovima nosi naočale. Pismo je poslala i Disneyeu te je prvu junakinju s naočalama vidjela u njihovom animiranom hitu Encanto u liku Mirabel. Inače, Encanto je ove godine nominiran za nekoliko Oscara, a Lowri je dobila posebno iznenađenje od redatelja filma gostujući u BBC-jevoj emisiji.

– Ti si moja junakinja. Ne mogu zamisliti kako je biti te dobi i imati toliko hrabrosti. Ali ono što želim reći je da, izgleda da ću ipak ovog vikenda doći u Ujedinjeno Kraljevstvo i pitao sam se Lowri, jesi li možda zainteresirana pridružiti se meni i ostalim filmašima na dodjeli BAFTA Awards, upitao ju je u emisiji redatelj Jared Bush.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lowri Moore (@lowri_may_moore)

Lowri je ostala šokirana pozivom kojega je vrlo rado prihvatila. U razgovoru s redateljem otkrila je da nije očekivala da će itko vidjeti njezino pismo, a kamoli da će ga netko doživjeti.

– Jako sam uzbuđen što ćemo se upoznati. Otkrit ću ti sve Disneyeve tajne koje ti nisam mogao reći ovako, sada me nitko ne može spriječiti da ti šapnem sve što te zanima, rekao je redatelj.

75. BAFTA Awards po redu održali su se ove nedjelje 13. ožujka, a Lowri je objavila i fotografije s događaja na svom Instagram profilu.