Pretraga

Učenje jezika preko Skypea: Učite jezike za malo novaca ili sami zaradite

A- A+

Na Skypeu je dostupna nova mogućnost učenja ili predavanja jezika putem internetske platforme Glovico. Za osam eura možete naučiti jedan od 35 jezika, a ukoliko ste vi taj koji uči druge, zaradit ćete pet eura po satu.

Kaže se da vrijedimo onoliko koliko jezika znamo. Učenje stranih jezika izvan škole ili fakulteta košta dosta novaca, a osim financija, košta nas i vremena. Ipak, sada postoji mogućnost učenja stranih jezika putem internetske platforme Glovico, preko Skypea, koji vjerujemo svi imate.

Izdvojeni članak

Google Translate uveo bosanski jezik iako nudi blesave prijevode

Predajete svoj materinji jezik onima koji to žele platiti

Ideja učenja jezika preko Skypea veoma je jednostavna – preko online servisa za telefoniranje Skypea, ljudima je omogućeno da predaju svoj materinji jezik klijentima koji to žele platiti. Projekt koji je star čak tri godina nedavno je zaživio, i sada bilježi mjesečni rast od 15 do 20 posto, a najviše su interesa pokazali studenti i mladi stručnjaci, piše BBC.

Ovaj se servis pokazao kao vrlo dobar način za učini dobro djelo. Na ovaj je način moguće predati znanje ljudima i nastavnicima iz nerazvijenih zemalja ili zemalja u razvoju. Ideja Glovico servisa pripada Tobiasu Lorenzu iz Hamburga, a lampica mu se upalila pred čak tri godine. U vrijeme kada se ona razvijala, Tobias je boravio u Eritreji kako bi obavio istraživanje za svoj doktorat. U njemu se bavio radom tzv. socijalnih poduzetnika.

Izdvojeni članak

Svijet na dlanu: Strani jezici s najviše potencijala

Privatne lekcije koštaju osam eura po satu

– Bio sam pogođen saznanjem da u Africi zbog političkih prilika, uprkos super idejama i dobrim poslovnim planovima, često nema mogućnosti finansiranja malih poduzetnika. Vido sam koliko im se teško osamostaliti i zaraditi malo novca, rekao je Tobias.

Privatne lekcije koje možete imati na Glovicu koštaju osam eura po satu. Takvo nešto u normalnim okolnostima koštalo bi vas puno više. Od osam eura, tvrtki odlazi tri eura, dok predavač dobiva pet. Iako to nisu neki veliki novci, opet se da zaraditi ukoliko imate više dogovorenih termina.

Trenutno su se u Glovicu posvetili obraćanju velikim korporacijama i nevladinim organozacijama koje svoje zaposlenike pripremaju za radu inozemstvu, pa preko tog servisa oni mogu učiti ne samo jezik, već i pravilne naglaske koji se koriste u zemlji u koju putuju. Osim učenja preko interneta, dobivaju i kontakt osobu koja im može pomoći kasnije. Tobias smatra kako je svojom školom jezika otvorio otkrio zaista posebnu nišu na tržištu.

– U ponudi imamo 35 jezika. Tu su veliki jezici: španjolski, engleski, kineski, arapski. Ali, mi smo specijalisti za male jezike, kao što su tagalog, koji se govori na Filipinima, volov u Senegalu, svahili u Keniji. Po tome smo jedinstvena škola za učenje jezika putem Skypea i takvu privatnu nastavu na svim tim jezicima, posebno malim, samo kod nas možete dobiti, rekao je poduzetnik.