Pretraga

Na ove načine Skype može pomoći u obrazovanju

A- A+

Iako većina ljudi Skype koristi samo za video pozive, postoji niz načina na koji se ova platforma može iskoristiti u obrazovne svrhe. Kad bi učitelji bili motivirani za daljnjim razvojem njihove e – nastave, zasigurno bi prepoznali mnoge pozitivne strane Sypea. Osim što mogu na taj način održavati informacije za roditelje, mogu i zainteresirati učenike sudjelovanjem u takozvanoj međunarodnoj učionici.

education.skype.com

Idealna platforma za povezivanje učionice s ostatkom svijeta zasigurno je Skype. Postoji cijela jedna internet stranica imena ‘Skype in the Classroom‘ koja objašnjava na koji način bi video tehnologije pomogle u obrazovanju. Alati poput Skypea su po mnogima jedni od važnih elemenata u svakodnevnoj nastavi, jer iako mnogima služi samo za pozive, može se upotrijebiti za niz zadataka.

 U nastavku vam donosimo neke od načina na koji se i sam Skype može upotrijebiti na nastavi.

Izdvojeni članak

Ne mora biti dosadno: Za maturalni rad grafički prikazala učionice i dvorište svoje škole

Povezivanje s međunarodnom učionicom 

Za povezivanje cijelog jednog razreda s drugim razredom iz bilo kojeg dijela svijeta, dovoljno je da učenici naprave besplatan Skype račun i to kao razred. Tad se može provjeriti na ovom linku koje međunarodne učionice imaju već Skype profile. Mogu se dogovoriti zajednički razgovori i razmjene ideja – bez trošenja novca na putovanje.

Naučite svirati glazbeni instrument

Ukoliko ste ikad htjeli naučiti svirati violinu ili neki drugi glazbeni instrument, a niste imali novaca ili vremena pronaći instrukotora i platiti predavanje, Skype ponovno može biti rješenje za vas. Naime preko poveznice spomenute u prethodnom odlomku, učenici mogu razmjenjivati vještine s drugima i na taj način pokazati nešto što znaju drugima, a i sami pokušati naučiti novu vještinu.

Velika pomoć pri pisanju rada

Profesori, učenici i studenti mogu pronaći pomoć koju traže od stručnjaka i knjižničara i to na način da se raspitaju o najboljoj knjizi koja im je potrebna za neki rad, ili da sami pronađu zanimljive sugovornike koji će ih savjetovati. Obično je nemoguće ovo izvesti bez poznavanja engleskog jezika.

Izdvojeni članak

Revolucija u obrazovanje ulazi na mala vrata: E- učenje je sve češća praksa

Tajni poziv 

Obrazovna strana Skypea nudi učenicima i profesorima zanimljiv način da se zaigraju, ali i nauče nove podatke o nekoj drugoj kulturi. Tajni poziv funkcionira na način da se povežete s nekom učionicom na drugom kraju svijeta i ne kažete im gdje se nalazite. Učenici tada kroz pitanja koja postavljaju moraju sami shvatiti koja je lokacija njihovih sugovornika. 

Skype informacije za roditelje 

Roditeljski sastanci ili pak informacije preko Skypea mnogim bi roditeljima sačuvali vrijeme i novac, a i učiteljica bi imala više vremena da se posveti svakom roditelju ponaosob, jer bi se točno znalo kad s kim ima koji Skype sastanak.