Pretraga

UNICEF pripremio slikovnicu: Koronavirus sada bez problema možete pojasniti i najmlađima

A- A+

Iako se oni katkad ne znaju izraziti, promjene u načinu života svakako pogađaju najmlađe. Djeci je teško shvatiti što se trenutno događa pa je UNICEF pripremio slikovnicu koja djeci na jednostavan način pojašnjava što je koronavirus i kako se širi, a bavi se i njihovim emocijama.

foto: Tadeusz Lakota za Unsplash

– Ovaj materijal namijenjen je kao vodič za razgovor o koronavirusu na jednostavan, jasan i uvjerljiv način, a istovremeno se bavi i emocijama koje djeca mogu osjetiti u ranom djetinjstvu, kažu iz UNICEF-a.

Kako bi djeci objasnili što je koronavirus i kako se širi, UNICEF je pripremio slikovnicu za najmlađe (i one koji s njima provode dane).

Pripremio ju je njihov tim za rani razvoj djece, a pregledali su ga UNICEF-ovi stručnjaci za zdravlje, zaštitu djece i obrazovanja u izvanrednim situacijama.

– Tijekom narednih nekoliko dana, ako te netko želi srdačno pozdraviti, mahni, ali neka te ne dodiruje. Tvoj pozdrav može biti jednako ljubazan uz geste i osmijeh, uče djecu kroz slikovnicu koja ima i svoj kreativni karakter.

Ako je isprintate, djeca će moći izrezivati i lijepiti neke njezine dijelove.

– Normalno je osjećati se tužno, uzrujano, zbunjeno, uplašeno ili ljuto kad se stvari puno promijene, poručuje slikovnica.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [1.91 MB]


Za dodatan zanimljiv i koristan sadržaj pretplatite se na naš YouTube kanal. U suradnji s NCVVO-om pokrenuli smo seriju podcasta na temu državne mature pod nazivom ‘U centru mature’, pa posebno koristan sadržaj na našem YouTubeu očekuje maturante i oni koji će to postati.