Pretraga

Uskoro će proslaviti 59. rođendan: Pogledajte kako danas izgleda glumica koja je utjelovila vrckastu Pipi Dugu Čarapu

A- A+

Kada spomenemo Pipi Dugu Čarapu, taj vrckasti književni lik, u glavi zamišljamo djevojčicu bakrene kose, pjegastih obraza, velikih plavih očiju i još većeg osmijeha. Nju je na malim ekranima utjelovila švedska glumica Inger Nilsson, a iako je prva epizoda najpoznatije adaptacije knjige prikazana davne 1969., Nilsson i dalje ima onaj isti široki osmijeh i zaigrane plave oči.

Screenshot: YouTube

Punim imenom Karin Inger Monica Nilsson rođena je 4. svibnja 1959. godine, što bi značilo da je ulogu koja ju je svjetski proslavila odglumila sa samo osam godina. Osim glumom, bavi se i pjevanjem. Nakon uloga u seriji i tri nastavka filma Pipi Duga Čarapa, 2000. godine pojavila se u filmu Gripsholm, a od 2007. pojavljuje se seriji njemačkog ZDF-a, Der Kommissar und das Meer, u kojoj glumi patologinju Ewu.

Godine 2009. sudjelovala je kao kandidat u reality emisiji Kändisdjungeln. U filmu The Here After glumila je 2015., a trenutno je u postprodukciji horor film Black Circle u kojemu ima sporednu ulogu.

Danas Nilsson živi zapravo sasvim običnim životom, udana je i majka dvoje djece te je u Stockholmu zaposlena kao tajnica.

https://www.instagram.com/p/BHW96gVBD50/?tagged=ingernilsson

https://www.instagram.com/p/BeDZxUAgYqN/?tagged=ingernilsson

https://www.instagram.com/p/BacUVy2hg0c/?tagged=ingernilsson

https://www.instagram.com/p/BHgtMghgopI/?tagged=ingernilsson