Pretraga

Video: Otišli smo u Squad Sliders probati prave američke slidere, meso se topi u ustima

U serijalu Studentsko nepce obilazimo mjesta gdje studenti mogu za relativno malo novaca ‘natrpati’ svoj želudac, a da nije riječ o menzi. U trećoj epizodi, posjetili smo Squad Sliders u Ilici, mali lokal koji iza sebe ima nesvakidašnju priču te prave, pravcate – slidere.

Squad Sliders studentsko nepce.

Squad Sliders. Foto: srednja.hr

Ako ste ljubitelj brze hrane, hamburgera i sličnih jela, zasigurno ste čuli za slidere. Riječ je, zapravo, o inačici burgera, koji su napravljeni od malog, ‘kockastog’ peciva, a za čije je stvaranje zaslužan američki lanac restorana ‘White Castle’. Povijest im je, stoga, poprilično duga, jer se u bespućima interneta navodi da slideri postoje još od 20-ih godina prošloga stoljeća.

Kod nas slidera nije bilo sve do nedavno, kada se u Ilici 148 u blizini Trga dr. Franje Tuđmana, otvorio lokal Squad Sliders. Kao što se može pretpostaviti iz naziva, radi se o mjestu koji sprema autentične slidere, a čija je tema napravljena u simpatičnom 8-bit vizualnom identitetu – od logotipa, pa sve do jelovnika.

Izdvojeni članak
Pingvin

Posjetili smo Pingvin, jedno od najstarijih mjesta za street food u Zagrebu: Razočarani smo

Zanimljiv vizualni identitet lokala

Lokal je mali i unutra nema mnogo mjesta za sjesti, ali ako se nas pita, to mu doprinosi ‘šarmu’ koji odiše cijelim mjestom. U ponudi je osam različitih slidera – Profesor Bebica, Don Celjone, Džoker Antimon, Doktor Škiljo, Vreli Pustolov, Friški Poduzetnik, Komandant Klipson i Srećko Barbarin. Uz njih, mogu se uzeti obični waffle krumpirići, chipotle bacon waffle krumpirići i waffle truffle krumpirići.

Svaki od slidera nudi drugačiju kombinaciju sastojaka i okusa, a cijela priča oko njihovog nastanka vrlo je zanimljiva. Naime, ovaj lokal zapravo je svojevrsni hommage jednom prijateljstvu. Osam slidera predstavlja grupu od osam prijatelja, koji su zajedno igrali videoigre. Upravo je zbog toga cijela tema lokala 8-bitna, što se može protumačiti i kao ‘8-bite’ (osam zalogaja). Squad Sliders osnovala su dva prijatelja, čiji se slideri nazivaju Profesor Bebica i Vreli Pustolov.

Budući da su nam ta dva slidera izgledala nekako ‘najklasičnije’, upravo smo odlučili njih i probati. Profesor Bebica dolazi s cheddar sirom, coleslaw salatom, iceberg salatom i squad umakom. S druge strane, Vreli Pustolov dolazi s gauda sirom, rajčicom, iceberg salatom i ljutim chipotle umakom. Oba imaju 100-postotno juneće meso i ‘kockasto’ brioche pecivo. Osim slidera, odlučili smo se i na waffle krumpiriće s chipotle umakom i komadićima hrskave slanine.

Jedan slider košta 3,7 eura, a može ih se dobiti jeftinije ako ih se uzima više. Waffle fries započinju od 3,05 eura, a cijena im se diže ovisno o tome uzimaju li se obični ili s nekim umakom. U svakom slučaju, mi smo dva slidera, chipotle bacon waffle krumpiriće i coca colu zero, platili 13,59 eura.

@srednja_hr Naše Studentsko nepce bilo je iznimno zadovoljno u ovoj epizodi 🤤 Gdje bismo sljedeće trebali ići? Pišite nam u komentare, a više čitajte na linku u opisu profila 👆🏻 #srednjahr #studentskonepce #gastro #hrana #food #hrvatska #student #studenti #faks #studentslife #studiranje #fakultet #prehrana #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound – srednja_hr

Squad Sliders ima priču

Na hranu nismo čekali dugo i ugodno smo se iznenadili s količinom waffle krumpirića. Da se razumijemo, autor Studentskog nepca može zaista puno pojesti, ali ovi krumpirići su, bez pretjerivanja, za dvije osobe i više nego dostatni. Slideri su mali i ‘slatki’ i dolaze s naljepnicom lika po kojem su nazvani. Tako ih se lakše prepozna.

‘Bacili’ smo se na Vrelog Pustolova i odmah smo nakon prvog griza shvatili da je ovo vjerojatno jedna od najboljih inačica burgera koju smo probali. Meso, koje je inače grubo mljeveno, bilo je sočno i doslovce se topilo u ustima. Ostatak sastojaka bio je svjež, umak izrazito ukusan i pikantan, a pecivo je bilo pravo osvježenje nakon onog kojeg smo jeli u Pingvinu. Kad smo završili s Pustolovom, probali smo nešto blažeg, ali nipošto manje ukusnog Profesora Bebicu. Coleslaw salatu do sada nismo imali priliku jesti u burgeru i to nam je bio – hit!

Waffle krumpirići s chipotle umakom i hrskavom slaninom, bili su ‘mrvu’ preslani, ali super za promjenu u usporedbi s klasičnim fast food krumpirićima, pogotovo kad se u obzir uzme njihova hrskavost. Porcija je, kao što smo već spomenuli, poprilično velika, pa ako želite uštedjeti, nećete zakinuti želudac ako ju s nekim prepolovite. Kad je već riječ o veličinama porcije, slideri jesu mali, ali takvi, na koncu, trebaju i biti. Naša pretpostavka je da su dva ili eventualno tri dovoljna, ako se uz njih uzme još malo waffle krumpirića ili nekakvo piće.

Iz simpatičnog i nesvakidašnjeg Squad Slidersa izašli smo siti, s ostacima waffle krumpirićima i dobrim osjećajem u želucu. Putem kući, razmišljali smo koji sljedeći slider probati. Sve u svemu, rekli bismo da ovaj lokal u Ilici zaista ima priču i da ga se isplati posjetiti. Ako vam se, pak, ne da, dobra je vijest da se njihovi slideri mogu naručiti putem dostavnih aplikacija.

Naša ocjena

Foto: srednja.hr