Pretraga

[VIDEO] Upisao Pravo i nakon dva ispita odustao: ‘To je bilo čisto da zadovoljim ambicije roditelja’

A- A+

Nije nepoznanica da djeca često upisuju faks zbog toga što njihovi roditelji tako žele. Bilo da se radi o neostvarenim snovima roditelja koje onda žele ostvariti kroz svoju djecu ili da ustraju na tome da njihova djeca moraju upisati faks koji ih uopće ne zanima nego žele upisati nešto drugo. Slično iskustvo su nam u podcastu ispričali Neki to vole vruće koji nastupaju na Brucošijadi srednja.hr 4. studenog u Boogaloou.

I dok su nam dečki iz 2 kitice, Iggy Biznis i Džoni Paranoja, u našem podcastu već ispričali svoje iskustvo studiranja na krivom faksu, dvojac iz Neki to vole vruće koji uz 2 kitice, Dinu Blunta i Ružno Pače nastupaju na Brucošijadi srednja.hr 4.11. u Boogaloou, podijelio je s nama slično iskustvo.

– Ja sam upisao Pravni fakultet, ali osim dva ispita nisam išao dalje jer me glazba toliko bila ponijela. Moji su bili razočarani što nisam nastavio studirati, ali to je bilo čisto pro forma jer sam se upisao da bih zadovoljio ambicije svojih roditelja, rekao je Silvestar Dragoje Šomi.

@srednja_hr Neki to vole vruće nastupit će na Brucošijadi srednja.hr 4.11. u Boogaloou! Uz njih su još i Dino Blunt, 2 kitice i Ružno Pače, ulaznice su na linku u opisu profila 👆🏻 #srednjahr #brucosijadasrednjahr #brucosijada #brucoš #brucošijada #student #faks #studiranje #fakultet #foryou #fyp #foryourpage #roditelji ♬ original sound – srednja_hr

‘Obično djeca to rade zbog kompleksa roditelja’

Dodao je kako je tjeranje nekoga da upiše faks samo zbog roditelja jako pogrešno i da često ne završi dobro ni po roditelje, a niti po njihovo dijete.

– Obično djeca to rade zbog kompleksa roditelja. Bilo da guraju dijete na primjer da mora biti vrhunski sportaš jer oni nisu bili ili su mogli biti, ali nisu i onda da govore djeci ‘e sad ćeš ti biti’. A možda dijete uopće nije za sport ili nije za faks ili je za neki drugi faks, objašnjava Šomi.

Izdvojeni članak

U suradnji s PBZ-om dijelimo 3×2 ulaznice za Brucošijadu srednja.hr

‘Pauza nakon srednje me koštala vojske’

I dok je Šomi nakon srednje krenuo na faks, njegov kolega iz Neki to vole vruće, Miroslav Jimmy Stanić je odlučio pričekati s odlaskom na fakultet.

– Ja sam jednu pauzu napravio kada sam završio srednju školu i ta pauza me koštala vojske. Nisam upisao ništa dalje jer nisam znao ni što bih studirao. I došao mi je poziv za vojsku i ja sam među prvima iz svoje generacije otišao u vojsku. I nakon toga sam ostao na glazbi i eto, tako je valjda trebalo biti, ispričao je Jimmy.

Da nije tako bilo, da je Šomi i završio Pravo i da je Jimmy ipak upisao neki faks koji bi ga odveo u sasvim drugom smjeru, možda danas ne bismo imali prilike slušati jedne od najvećih hitova naše glazbene scene poput ‘Teška vremena prijatelju moj’, California’, ‘Jeans generacija’ i ‘Bojler’. Ako želite ove, sada već evergreene uživo, dođite na Brucošijadu srednja.hr, ulaznice su na ovom linku.


Portal srednja.hr organizira svoju prvu brucošijadu koja će se održati 4. studenog u klubu Boogaloo u Zagrebu. Nastupaju 2kitice, Dino Blunt, Ružno Pače, Neki to vole vruće i DJ Indy, a na drugom flooru DJ Kiki B. i DJ Sin koji će puštati trash. Partneri brucošijade su Privredna banka Zagreb i Samsung. Ulaznice kupite putem sustava Core event i na fizičkim lokacijama: Dirty Old Shop, Rockmark i Drito bar. Facebook event pronađite ovdje.