Pretraga

Video: Zorbing – zabava koja doslovno ubija

A- A+

Rusija je zemlja u kojoj se često rađaju radikalne ideje, kako u politici tako i u sportu i zabavi. Upravo je to slučaj sa zorbingom, oblikom nove adrenalinske zabave zbog koje su nedavno teško stradala dva mladića. Pod ovim imenom se zapravo krije spuštanje niz zaleđenu padinu u gumenoj lopti, što po svemu sudeći može biti prilično opasno.

Zorbing je oblik adrenalinske zabave, a sastoji se od spuštanja u velikoj gumenoj lopti niz snježnu padinu. Kako je i za pretpostaviti takav oblik zabave može biti izuzetno opasna ukoliko se teren ne pripremi na pravi način.

Upravo su to nedavno na svojoj koži osjetila dva mladića koja su se zorbala u jednom ruskom skijalištu. Na njihovu nesreću skijalište nije imalo adekvatno osiguranje za ovaj tip zimskih radosti, a staza nije bila ograđena sniježnim nanosima. Kako ih odgovorne osobe nisu uspjele zaustaviti prilikom spusta mladići su se nekontrolirano nastavili kotrljati te je lopta na pojedinim mjestima odskakala i desetak metara u visinu što je za ‘putnike’ bilo kobno. Jedan od njih je poginuo, dok je drugi teško ozljeđen.

Pogledajte kako zorbing zaista izgleda!