Pretraga

[Videoteka] ‘Dinamo ja volim’ sa zagrebačke norijade naš najgledaniji video u 2015.

A- A+

Iako u prošloj godini, rekli bi i na sreću, nismo ponovili uspjeh iz 2014., ponosni smo na sve videe koje smo za vas pripremili u prošloj godini. Naša mala kamera ponovno je vrijedno snimala najvažnije događaje, a preko vaših ekrana na računalima i laptopima mogli ste vidjeti koliko zagrebački maturanti vole Dinamo, naučiti kako brzo čitati, ali i poslušati inspirativan govor predstavnice studenata na dodjeli Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu.

www.picmonkey.com

Skoro pa na početku nove godine izdvajamo vam najgledanije videe iz 2015. U našoj videoteci provjerite jeste li možda propustili neki od naših YouTube hitova, uživajte u ‘ponorenoj’ verziji Dinamove himne, poslušajte poneku mudru riječ s Rektorove nagrade i naučite brzo čitati.

Dinamovo ime zauvijek će se očuvati u srcima fakina iz metropole

Kao i prošle godine, sve rekorde potukao je još jedan video s norijade u Zagrebu. Ovaj puta radi se o puno ljepšoj snimci za koju su mnogi gledatelji rekli da ih naježi dok gledaju.

Iako maksimirske tribine uglavnom zjape prazne, zagrebački maturanti još jednom su pokazali da će se Dinamovo ime zauvijek očuvati u srcima fakina iz metropole. Da ne bi trošili nepotrebne riječi, podsjetite se kako zvuči kada tisuće u glas pjeva Dinamo ja volim.

Veliki interes bio je i za videom prošlogodišnje norijade, na kojoj je nekoliko tisuća maturanata uživalo u posljednjem danu svog srednjoškolskog obrazovanja. Na ovom linku pogledajte što su naučili.

Popularno brzo čitanje i učenje

Kako bi provjerili može li se zaista ‘brzo čitati’, odlučili smo na test staviti studenticu Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koja kaže da joj za čitanje knjige od 300 stranica treba oko sat vremena.

U prilogu pogledajte što o ovoj inovativnoj tehnici kaže i učiteljica jedne zagrebačke škole, koja je za učenike i studente osmislila i tehniku brzog učenja pa da i oni s fakulteta, kao što su Medicina ili Pravo, imaju vremena za privatan život i izlaske.

Mažoretkinje ponovno među najpopularnijima

U 2014. naši su novinari skupili svu svoju hrabrost i otišli na trening legendarnih Zagrebačkih mažoretkinja, a taj je video do sada skupio skoro 20.000 pogleda.

Ovaj hrabri par, prošle je godine sasvim slučajno imao priliku pogledati i kako plešu njihove kolegice iz Pule, koje su svoju vještinu demonstrirale na otvaranju Državnog školskog sportskog prvenstva.

Pogledajte što su zabilježili iz prvog reda Poreču.

Maturanti u Osijeku drukčije slave svoj zadnji dan škole

Naša mlada novinarka za vas je pripremila zanimljiv video s proslave zadnjeg dana srednje škole u Osijeku. Dok Zagrepčani svake godine ponore na norijadi, u Osijeku se srednjoškolci tjednima pripremaju kako bi svojim sugrađanima demonstrirali zrelost koju su stekli tijekom svog školovanja.

Pogledajte kako su mladi Osječani otpjevali studentsku himnu De Brevitate Vitae (O kratkoći života) i otplesali maturski plesa Quadrillu.

Studentica održala govor u ime svojih najuspješnijih kolega

Dodjela Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu lijepi je događaj na kojem se dodjeljuju priznanja za studente koji su odlučili uložiti dodatan trud i napraviti nešto više tijekom svog fakultetskog obrazovanja.

U dvorani FER-a okupilo se stotine studenata koji su pozvani na dodjelu Rektorove nagrade, a samo je jedna studentica dobila priliku pred rektorom Damirom Borasom, prorektorima, dekanima i prodekanima održati govor u ime svih svojih kolega.

Pogledajte inspirativni govor studentice FPZG-a.