Pretraga

Više ne morate brinuti o oštećenoj kosi: Evo kako ju nakovrčati uz pomoć – čarapa

A- A+

Oni koji imaju kovrčavu kosu će na sve moguće načine pokušati doći do ravne kose, dok će oni s ravnom proći sve i svašta kako bi imali koju kovrču na svojoj glavi. Mnogi od tih načina su štetni za kosu, no postoje i oni koji su ‘prirodni’. Jedan od njih uključuje i čarape.

Foto: Unsplash

TikTok je društvena mreža na kojoj se postavljaju svakakvi videi – od onih upitnog sadržaja, pa do onih koji će vas nasmijati, a nađe se tu i tamo neki edukativan. Moglo bi se raspravljati o tome koliko je bitno znati nakovrčati kosu bez korištenja raznih preparata i topline, no ako vas to zanima – sasvim sigurno je.

Tako se na TikTok-u pojavio trend kovrčanja kose uz pomoć čarapa. Zvuči čudno (i izgleda čudno), no zato su krajnji rezultati odlični. Mnogi muku muče s potencijalnim kovrčama i osim što rezultata nema, uspiju si uništiti kosu. Korištenje razno raznih preparata (pa tako i odlasci na minival…) ili kovrčanje uz pomoć topline itekako ostavlja posljedice na kosi.

Zdrava kosa je ona koja najbolje izgleda, koliko god to bilo teško za prihvatiti. Ako nemate prirodno kovrčavu kosu, velike su šanse da će vam vaša kosa biti zahvalnija ako joj dopustite da ne bude kovrčava. No, ako joj već želite prkositi, potrudite se da ju ne oštetite previše. Jedan od načina jest i ovaj s čarapama.

Izdvojeni članak

[VIDEO] Lebdi kosa, lebdi i voda: Pogledajte kako astronauti peru kosu u svemiru

Sve što trebate napraviti jest da nakon što operete kosu, ne osušite ju do kraja već pustite da bude lagano vlažna. Nakon toga uzmite čarape i ovisno o tome koliko jake kovrče želite (što više podijelite kosu, to će one biti jače), podijelite kosu na tri ili više dijelova, i zatim napravite pletenice oko čarapa. Ostavite tako da stoji nekoliko sati (po mogućnosti preko noći) i zatim samo povucite čarape iz pletenice i vidjet ćete svoje kovrče!

@allisonnkayyyHere’s the sock curl tutorial. This video was longer, but I had to cut it down.. ope ##sockcurls ##tutorial ##fyp ##foryоu ##hair♬ original sound – Ally Kay ♡

Ni ova metoda nije idealna zato što ipak savijate kosu i potencijalno ju lomite, no ako nemate pretjerano lomljivu kosu, trebalo bi sve biti u redu. Ovo je jedna od onih metoda koje zaista uspiju, pa ne morate brinuti oko toga hoćete li se potruditi izgledajući kao strašilo.  Ili, barem ne biste trebali.