Pretraga

[Word trikovi] Kako postići da se zaglavlje velike tablice ponavlja na početku svake stranice

A- A+

Pri pisanju seminarskih ili ocjenskih radova ponekad u prilozima imamo velike tablice koje se prostiru na nekoliko stranica. Kako bismo ih učinili preglednijima, zaglavlje tablice možemo jednostavno namjestiti da se ponavlja na početku svake stranice.

foto: srednja.hr

Kako bi postigli da se zaglavlje tablice ponavlja na svim stranicama, prvo moramo kliknuti negdje na tablicu ne bi li nam se otvorio odjeljak Alati za tablice. Potom na kartici Layout/Raspored u grupi Data/Podaci odaberemo opciju Repeat Header Rows / Ponavljaj retke zaglavlja.

To bi trebalo biti to: zaglavlje tablica dodano je na sve stranice na kojima se stranica nalazi.

A ako ne radi? Postoji mogućnost da prethodni korak nije uspio. U tom slučaju u grupi Tablica/Table kliknite na Svojstva/Properties.

Na sredini ekrana otvorit će vam se prozor sa svojstvima tablice u kojem u grupi Prelamanje teksta/Text wrapping odabirete opciju Ne/None.

Nakon toga, u odjeljku Redak/Row odaberete mogućnost Ponavljaj kao redak zaglavlja na vrhu stranice / Repeat as header row at the top of each page.

Uspjeli ste!

Izdvojeni članak

[Word trikovi] Kako postići da se zaglavlje velike tablice ponavlja na početku svake stranice

Kratka napomena: umjesto kroz izbornik svojstva, mogli ste opet klinuti na opciju Ponavljaj retke zaglavlja / Repeat Header Rows. Učinak je isti.