Pretraga

Numeriranje od treće stranice u Wordu kroz šest koraka

A- A+

Numeriranje od treće stranice u Wordu ne mora zadavati glavobolju i muku u želucu. Pokazat ćemo vam korak po korak kako da to učinite i u miru nastavite s pisanjem seminara.

@srednja_hr

Pisane upute kako numerirati od treće stranice u Wordu su na linku u opisu profila! 👆🏻 #srednjahr #word #worddocument #tech #savjeti #tipsandtricks #skola #faks #esej #seminar #zavrsnirad #informatika #fyp #foryou #foryoupage

♬ Asian style warm tropical house – Future Oriented Triad

Mnogi studenti bi se složili da pronalazak literature i beskrajno tipkanje nije najgori dio pisanja seminara, već da najveću muku u želucu daje, ni više ni manje nego numeriranje od treće stranice u Wordu. Srećom, mi smo tu da vam olakšamo te gorke muke, stoga ćemo vam korak po korak pokazati kako da zauvijek olakšate vaše pisanje seminara.

Prvi korak: Numeriranje stranica

Pod pretpostavkom da već imate barem donekle napisan seminar od nekoliko stranica, potrebno ih je numerirati. To ćete napraviti klikom na odjeljak Umetanje na alatnoj traci, potom na Broj stranice, gdje je potrebno odabrati želite li vaše brojeve na vrhu ili na dnu stranice.

Drugi korak: Prikaz i skrivanje

Nakon toga, vratite se na odjeljak Polazno te kliknite na ikonicu Prikaz i skrivanje (Ctrl+(), koja se nalazi pored “AZ” ikone unutar sekcije Odlomak.

Treći korak: Prijelom

Kad ste odabrali Prikaz i skrivanje, potrebno je prelomiti stranicu tamo gdje želite da vam počne brojanje stranica. Pod pretpostavkom da želite da vam se stranice numeriraju od treće, kliknite mišem na sam kraj druge stranice. Kad ste to napravili, otiđite na odjeljak Raspored, potom Prijelomi te Sljedeća stranica. 

Izdvojeni članak

[Zadatak dana] Jedno od lakših pitanja na maturi? Pokušajte riješiti ovaj zadatak o Wordu s Informatike

Četvrti korak: Povezivanje s prethodnim

Kliknite na podnožje treće stranice gdje se nalazi broj. U alatnoj traci pojavit će se informacije o zaglavlju i podnožju. Klikom miša je potrebno isključiti Povezivanje s prethodnim.

Peti korak: Počni od…

Ostanite u informacijama o zaglavlju i podnožju te u lijevom kutu kliknite na Broj stranice, zatim Oblikuj brojeve stranica. Tada će se otvoriti prozor s opcijama, a vi trebate označiti Počni od te uz to napisati broj 1. Potvrdite vaš izbor klikom na U redu.

Šesti korak: Završno uređivanje

Na kraju, kliknite ponovno na ikonu Prikaz i skrivanje iz prethodnih koraka kako bi vam se te ikonice uklonile sa stranice te obrišite brojeve s prve i druge stranice. Ako ste pratili sve korake, numeriranje bi vam trebalo nastaviti od treće stranice.