Pretraga

Za basprijekoran izgled: Prilikom nanošenja ruža pravimo nekoliko grešaka, evo kako ih izbjeći

A- A+

foto: Pexels; Free Creative Stuff

Iako je ruž dugo vremena bio neizostavan dio make-up rutine, s vremenom se to počelo mijenjati. Posljednjih godina, veći je naglasak upravo na očima, a zlatno je pravilo da se uvijek naglasi samo jedno od toga dvoje. No, samo zato što crveni ruž više nije omiljena boja, ne znači da se ruž ne nanosi uopće.

Nude boje su postale ekstremno popularne, a i danas su među omiljenima. Ipak, zadnjih nekoliko sezona su poželjne one boje koje su ipak nešto tamnije od vaše boje kože, no i dalje nisu prejake. Kod odabira ruža, bitno je i znati spariti nijansu s ostatkom outfita. Toplije boje traže narančaste i crvene tonove, dok će hladnije boje zahtijevati ružičaste i ljubičaste ruževe.

Najbitnija stvar uz to je i sama priprema usana za nanošenje ruža. Što je tamnija boja, to se više vidi apsolutno svaka greška. Zato je potrebno paziti na svoje usne, što znači redovito raditi peeling, piti dovoljno vode kroz dan i koristiti nekakav balzam za usne, po mogućnosti na prirodnoj bazi. I kada ste sve to usvojili, možete se upustiti u pokušaj nošenja ruža.

Izdvojeni članak

Uz ovo ujutro možete dulje spavati: Evo detaljnog vodiča za brzo šminkanje

Preciznost

Kako god da se šminkate, znate da je bitno da ste precizni. No, kada je u pitanju ruž, situacija je i gora no inače. Opće je poznato da je nanošenje tuša jedino donekle ravno tom stresu, no ako pogrešno iscrtate usta, izgledat će puno gore negoli neprecizan tuš. Zato kada stavljate ruž, potrebno je umiriti ruku i pronaći mjesto s puno svijetla i dobrim ogledalom.

Kada su u pitanju same tehnike nanošenja ruža, nije loša ideja koristiti prvo olovku, s kojom si iscrtate rubove, a onda s ružem samo popunite praznine. Tako ćete dobiti i jednu lijepu dimenziju, pogotovo ako koristite olovku nešto tamnije nijanse – ali zaista nijansu ili dvije tamnije, inače neće izgledati dobro.

Grudice

Ružna stvar koju možete često vidjeti jest ta da se ruž nije lijepo primio na usne, već da se stvaraju razne grudice, ili da se osoba cijela zapackala s ružem. Prije svega, bitno je kupiti kvalitetan ruž. Ne treba biti najskuplji na svijetu, ali nemojte očekivati da ćete s najjeftinijim, neprovjerenim opcijama, uspjeti izgledati kako treba.

Druga bitna stvar jest vaša priprema. Suprotno popularnom mišljenju, ruž će najbolje izgledati na čistim i suhim usnama – to znači da prije nanošenja ruža ne ide nikakav balzam ni krema, već ih samo osušite. Između ostalog, zato je i bitno nositi ruž koji će nahraniti vaše usne, a ne ih dodatno isušiti.

Ruž na zubima

Koliko puta vam se dogodilo da ste se našminkali i mislili da izgledate odlično, samo da biste nakon xy sati shvatili da vam je ruž na zubima? Teško je reći je li gore kada to sami primijetite, ili kada vam netko usred razgovora to kaže. Zato prije izlaska iz kuće, obavezno se potrudite provjeriti je li sve u redu.

Kako biste spriječili daljnje razmazivanje ruža po zubima, postoji nekoliko trikova kojima se možete poslužiti. Prvi je taj da stavite prst u usta, i zatim usne stavite oko prsta i polako ga izvučete – na prstu će vam ostati višak ruža. Možete i također uzeti papirnatu maramicu te ju staviti između usana.