Pretraga

Čitavo vrijeme pogrešno nanosiš maskaru: Evo kako do prekrasnih trepavica

A- A+

Iako se često naglašava kako u šminkanju nema pravila, neki osnovni standardi, poput onog manje je više, postoje. Barem za one koji ne žele izgledati kao klaun. Ako ste pak od onih koji bi voljeli imati prekrasne trepavice bez ekstenzija, pažljivo čitajte sljedeće retke.

Screenshot: YouTube, Beautification By Marta

Koliko ste puta čuli ili vidjeli kako je zlatno pravilo nanošenja maskare to da se nanosi od korijena prema vrhu trepavice? Na to slobodno možete zaboraviti. Ako su vam prirodne trepavice kratke, ipak jedini lijek nije odlazak kozmetičaru na postavljanje ekstenzija.

Izdvojeni članak

Kako postići ‘no make-up’ look

Kako bi vaše oči izgledale veće, a trepavice dulje, potrebna vam je vaša najdraža maskara, uvijač za trepavice i čista četkica stare maskare.

Trepavice je najprije potrebno uviti uvijačem, a potom maskaru (koje bi na četkici trebalo biti što manje) nanijeti samo na vrhove trepavica i ‘pročešljati’ ih čistom četkicom kako bi se uklonile sve ‘grudice’ i višak maskare. Zbog male količine maskare i to samo na vrhovima, trepavice se ne vraćaju u prirodno stanje, već ostaju uvinute.
Nakon par sekundi, na isti način, ovoga puta malo bliže korijenu trepavice, nanesite drugi sloj maskare. Metoda je to koja je nešto dugotrajnija, ali vaše trepavice izgledat će ljepše no ikada.

Ukoliko vam dio maskare prilikom ovakvog načina aplikacije završi na kapku ili ispod oka – ne očajavajte. Dovoljno je maskaru pustiti par minuta da se osuši, a zatim ju lagano s kože ‘sastrugati’ čistim štapićem za uho.