Pretraga

Započinje ciklus koncerata studentskih bendova u Rijeci

A- A+

U kultnom riječkom klubu Palach riječki studentski bendovi moći će nastupati svakoga četvrtka. Ovu su inicijativu pokrenuli studenti okupljeni u Incijativu kulturalnih studija (IKS) Filozofskog fakulteta u Rijeci. Već ovoga četvrtka, 26. ožujka, serijal studentskih koncerata pod nazivom Riff u Palachu otvaraju bendovi Sillycons i Elm Street Escape.

Riff Rijeka

Riff, ciklus koncerata studentskih bendova, pokrenut je s namjerom da studentski bendovi koji djeluju na području riječkog Sveučilišta, studentice i studenti, glazbenice i glazbenici željni svirke dobiju priliku, prostor i vrijeme za promociju svojeg rada.

Izdvojeni članak

Neobično istraživanje: Znanost konačno otkrila tko je najpametniji u bendu

Studenti za studente

Iza ove inicijative stoje upravo studenti i to oni okupljeni u Inicijativu kulturalnih studija, udrugu koja djeluje u sklopu Filozofskog fakulteta u Rijeci. Pritom surađuju s Distune Promotionom, a financijski im pomaže Studentski kulturni centar. Program će se odvijati na mjesečnoj bazi u Omladinskom kulturnom centru Palachu, a trajat će od ožujka do prosinca 2015. godine, izuzev ljetnih mjeseci.

U četvrtak, 26. ožujka, u 20 sati u Palachu započinje prvi u seriji koncerata studentskih bendova Riff. Ciklus otvaraju riječki alternativni rock bend Sillycons, koji će za tu priliku doputovati direktno iz Splita, nakon sudjelovanja na Festivalu autorskih bendova ST-@rt. Nastupaju i Elm Street Escape, koji će ovim koncertom promovirati debitantski EP Gray’s Guide čijim su snimanjem nagrađeni na posljednjem RiRocku.

Izdvojeni članak

Ako slušate ove bendove može se reći da ste obrazovaniji

Prijave su u tijeku

Sudjelovati mogu svi bendovi koji djeluju na području riječkog Sveučilišta, a čiji su pojedini članovi studenti. Važno je napomenuti da prijave vrijede i za soloizvođače, bez obzira na žanrove i načine izvedbe.

Prijaviti se mogu svi zainteresirani glazbenici, odnosno studenti željni svirke pred riječkom publikom. Prijava se može poslati na [email protected] ili direktnim upitom na Facebook stranici. Organizatori ističu da društvene mreže pokazuju veliku zainteresiranost te se nadaju i dobroj posjećenosti, ali i što većem broju prijavljenih bendova kako bi se program mogao organizirati i ubuduće. Ulaznica za koncert je 10 kuna, a sljedeći koncerti iz serijala Riff održat će se 16. travnja i 21. svibnja.